Ernesto Kuckailio knygos „Išlikę laisvi“ pristatymas Šilavote

                         Kovo 19 dieną Šilavote viešėjo karys, vienas iš Jėgerių bataliono kūrėjų, laisvės kovų tyrinėtojas Ernestas Kuckailis. Susitikimo metu autorius pristatė knygos „Pavasarį paukščiai sugrįžta“ tęsinį – „Išlikę laisvi“. Knyga ypatingai svarbi Šilavoto krašto bendruomenei, nes joje minimos 1945 m. partizanų kovos Klebiškio miške, Degimų kautynės, Šilavoto NKVD štabo puolimas ir partizanas Liudvikas Dabrišius-Kareivis. Šioje, aštuntojoje, partizaniškų nutikimų kupinoje knygoje Ernestas Kuckailis su skaitytojais dalinasi savo atradimais ir įžvalgomis, papildančiomis Lietuvos laisvės kovų įamžinimą. Susitikęs su skaitytojais, knygos autorius pasakojo, kaip atliko aprašomų vietovių tyrinėjimus, surado ir identifikavo aprašomų kautynių artefaktus, rekonstravo mūšių eigą. Klausytis tokio išsamaus, aiškiai perteikiamo pasakojimo buvo labai įdomu, o autoriaus gebėjimas žodžiais perteikti net kvapą taip įtraukė, kad laikas, rodos, sustojo.

                         Tądien neapsieita ir be šių dienų aktualijų aptarimo. Klausytojams buvo įdomu išgirsti kariškio nuomonę, pastebėjimus apie karą Ukrainoje. Žiūrovai aktyviai įsitraukė į diskusiją. Taip pat renginio metu dalyviai galėjo apžiūrėti Mindaugo Lukošaičio darbus, kurie buvo panaudoti knygos iliustracijoms. Pieštuku perteikti vaizdai labai iškalbingi.

                         Gaila, kad, paskutinę akimirką pasikeitus aplinkybėms, į Šilavotą negalėjo atvykti bardas Romas Naidzinavičius. Tačiau Ernestas Kuckailis perdavė jo linkėjimus ir pažadą būtinai čia atvykti. O pats autorius prasitarė, kad skaitytojai gali laukti ir naujos knygos.

                         Džiugu, kad kraštietė Partizaninio karo tyrinėtoja, istorikė Viktorija Bielevičienė inicijuodama tokius prasmingus susitikimus padeda šviesti bendruomenę. Dėkoju Viktorijai Bielevičienei ir Šilavoto laisvalaikio salės renginių organizatorei Saulei Blėdienei už bendradarbiavimą organizuojant knygos pristatymą ir susitikimą su jos autoriumi Ernestu Kuckailiu.

                          Šilavoto bibliotekos bibliotekininkė Kristina Tamašauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close