KODĖL VERTA RINKTIS BUHALTERINĘ APSKAITĄ TVARKANČIĄ ĮMONĘ, O NE ASMENINĮ BUHALTERĮ?

Jeigu įsteigėte ar nusipirkote naują įmonę, iškyla rūpestis kaip tinkamai pasielgti – ar samdytis asmeninį buhalterį, ar tenkintis buhalterinę apskaitą tvarkančios įmonės paslaugomis. Pirmiausia reikia įvertinti teikiamų paslaugų kainą, kokybę, sprendimų greitį ir efektyvumą, atliekamų darbų nepriekaištingumą ir kitokius faktorius.

Kaip mažinamos nuosavos išlaidos, pasitelkus į pagalbą buhalterinės apskaitos paslaugas teikiančią įmonę?

Kai buhalterinius reikalus tvarko įmonė, o ne samdomas buhalteris, įmonės savininkui nebelieka prievolės mokėti valstybei mokesčius (GPM, PSD ir SoDrai) už samdomą darbuotoją. Pliusas ir tai, kad nebereikia buhalteriui kurti papildomos darbo vietos, nereikia jam pirkti darbo priemonių, nebelieka tam reikalui skirtų kanceliarinių išlaidų. Taip pat nereikia įsigyti profesionalios buhalterinės programos su visais jai reikalingais priedais, kuri brangiai kainuoja. Ta našta gulsis ant buhalterinės apskaitos paslaugas teikiančios įmonės, kuriai ji nebus labai sunki, nes ji vienu metu paslaugas gali teikti daugybei įmonių, todėl jai tokios išlaidos greitai atsiperka.

Kokie kiti tokių samdomų įmonių teikiami privalumai?

Vienas iš pagrindinių privalumų yra tas, kad buhalterinės apskaitos paslaugas teikianti įmonė nekelia pavojaus, jog ji gali išeiti iš rikiuotės dėl užklupusios ligos. Be to, šitokios įmonės yra atsakingos už savo darbą, nes jų atsakomybė nustatyta ne tik įstatymais, bet ir buhalterinių paslaugų sutartimi. Jų atsakomybė taip pat yra apdrausta civilinės atsakomybės draudimu. Buhalterinių paslaugų įmonė neturi teisės nutraukti darbą ir palikti nesutvarkytą užsakovo buhalterinę apskaitą.

Ką galima pasakyti apie buhalterines paslaugas teikiančių įmonių buhalterių kompetencijos lygį?

Palanku paslaugą perkančiam bendrovės savininkui ir tai, kad jis bet kuriuo metu gali pareikalauti iš paslaugos teikėjo atsakomybės už sutarties laiku tvarkomą buhalteriją, ištaisyti klaidas, jei tokių buvo padaryta, ir atlyginti nuostolius, kurie galėjo atsirasti dėl padarytų netikslumų. O klaidų tikimybė išlieka labai maža, nes buhalterinių paslaugų įmonėse dirbančios buhalterės nuolat lanko kvalifikacijos kėlimo kursus, todėl jų žinios tikrai yra patikimos, o jų savo srities darbo išmanymo lygis yra kur kas aukštesnis, nei samdomo vieno siauro profilio buhalterio. Jei norite dar daugiau sužinoti apie buhalterinių paslaugų teikimą, susiraskite internete nuorodą: https://www.eureka.lt/.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close