Dėmesio, jaunime! Kviečiame savanoriauti pagal programą „Jaunimo savanoriška tarnyba“ Birštono viešojoje bibliotekoje

Birštono viešoji biblioteka yra Jaunimo reikalų departamento akredituota organizacija, priimanti jaunus žmones savanoriauti pagal programą „Jaunimo savanoriška tarnyba“ (toliau – JST).

„Jaunimo savanoriška tarnyba“ – tai Jaunimo reikalų departamento koordinuojama programa, kuri kviečia jaunuolius nuo 14 iki 29 metų atlikti savanorišką veiklą ir ugdyti bendrąsias kompetencijas pasirinktoje akredituotoje priimančioje organizacijoje. Savanoriai, kurie įgyvendina ne mažiau kaip 6 mėnesių (ne mažiau kaip 40 val. / mėn.) nenutrūkstamą tarnybą, gauna pažymėjimą, suteikiantį galimybę įgyti 0,25 konkursinio balo stojant į Lietuvos aukštųjų mokyklų bakalauro studijų programas (sprendimas dėl savanorystės programų pripažinimo priimamas kiekvienais metais lapkričio pabaigoje).

Kaip tapti JST savanoriu? Norintieji atlikti JST, kviečiami registruotis savanorių duomenų bazėje www.jrd.lt/newCandidate. Su jaunuoliais per 14 darbo dienų susisieks apskritį kuruojančios SVO organizacijos mentoriai. Atlikti tarnybą jaunuoliai kviečiami iš eilės pagal registracijos laiką (savivaldybėse programos vietų skaičius ribotas, todėl savanoriai kviečiami atlikti tarnybą atsiradus galimybei).

Dažniausiai užduodami klausimai apie JST: www.jrd.lt/savanoryste/jst/d-u-k

Daugiau informacijos apie JST: www.jrd.lt/savanoryste/jst

Jeigu esi: iniciatyvus, gebi pritraukti vaikus ir jaunimą, uždegti juos idėjomis, inicijuoti ir organizuoti neformalias veiklas, tavęs laukiame mūsų bibliotekoje https://www.birstonasvb.lt/vaikams-ir-jaunimui/

.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close