Į kartotinius mokymus atvyko 600 rezervo karių

Savaitgalį kartotinius rezervo karių mokymus pradėjo per 600 piliečių, anksčiau atlikusių tarnybą Lietuvos kariuomenėje. Įvairiuose Sausumos pajėgų padaliniuose iki balandžio pradžios vyksiančiuose mokymuose rezervistai atnaujins savo karines žinias ir susipažins su kariuomenės naujovėmis.

Pagal numatytą planą šių metų Lietuvos kariuomenės rengiami rezervo karių mokymai artėja prie pabaigos – po trijų savaičių anksčiau įgytus įgūdžius bus atnaujinę didžioji dalis visų šiais metais tą turėjusių padaryti atsargos karių, jų šiais metais planuota pašaukti virš 2800. Paprastai rezervo karių mokymai kasmet vyksta vasarą, tačiau dėl įtemptos tarptautinės situacijos dar praėjusių metų pabaigoje nutarta šiuos mokymus ankstinti.

Trijų savaičių trukmės mokymuose anksčiau tarnybą atlikę šalies piliečiai atnaujina įgūdžius ginkluotės, šaudymo, taktikos, topografijos, karo inžinerijos ir kitose karybos srityse.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close