Pilietinė akcija „Tik laisvi užaugam dideli“

Nepriklausomybės atkūrimo siekį – Kovo 11-osios sprendimą – tauta puoselėjo per ilgus okupacijos dešimtmečius, jį įrodė ginkluotų kovų, partizanų pasipriešinimo žygdarbiais, iškentėjo sovietiniuose lageriuose ir kalėjimuose, išmeldė savo maldose, aplaistė motinų ašaromis, sudėdama didžiules gyvybės ir kančių aukas ant laisvės aukuro.

 Kovo 10 d. Šilavote vyko pilietinė akcija „Tik laisvi užaugam dideli“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Nešini, savo pasigamintomis, Lietuvos ir Ukrainos vėliavėlėmis į renginį susirinko Šilavoto pagrindinės mokyklos mokiniai, mokytojai, miestelio gyventojai. Akcija prasidėjo prie stogastulpio, skirto Geležinio Vilko rinktinės vadui Juozui Baltrušaičiui – Tigrui atminti. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, susirinkusius pasveikino Šilavoto seniūnijos seniūnė Neringa Pikčilingienė ir kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė, eiles apie Lietuvą skaitė bibliotekininkė Kristina Tamašauskienė. Šilavoto Davatkyno muziejininkė Danguolė Lincevičienė pakvietė aplankyti ir susipažinti su ekspozicija „Laisvės kovos Šilavoto krašte“. Pilietinę akciją tęsėme, lankydami Šilavote esančias Laisvės kovų įamžinimo vietas, kurias papuošėme Lietuvos ir Ukrainos vėliavėlėmis, taip išreiškdami pagarbą ir palaikymą kovojančiai Ukrainos tautai. Visiems nuoširdžiai dėkojame už dalyvavimą pilietinėje akcijoje, už vienybę ir nuoširdžią bendrystę. Auginkime savo širdyse meilę ir pagarbą Lietuvos valstybei, vertinkime savo tautos laisvę ir vieningai ją saugokime.

  Šilavoto laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorė Saulė Blėdienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close