Lietuvos ir sąjungininkų kariai Kazlų Rūdoje treniravosi valdyti naikintuvų ir sraigtasparnių atakas

Praeitą savaitę Brigados generolo Kazio Veverskio poligone Kazlų Rūdoje vyko regioninės artimos oro paramos pratybos “Aršus Vilkas” (angl. “Furious Wolf”). Pratybų metu valdyti sraigtasparnių ir naikintuvų atakas treniravosi jungtinės paramos ugnimi valdymo specialistai – ant žemės esantys kariai, nuolat palaikantys ryšį su orlaiviais ir pagal specialias procedūras nurodantys jiems ant žemės esančius taikinius – iš Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų, Specialiųjų operacijų pajėgų, JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos bei Baltijos šalių NATO priešakinių pajėgų batalionų.

Pratybose dalyvavo Baltijos oro policijos misiją vykdantys Lenkijos kariai su naikintuvais F16, JAV karinių oro pajėgų kariai su neseniai Lietuvoje dislokuotas naikintuvais F35, taip pat Jungtinės Karalystės Karališkųjų oro pajėgų kariai su naikintuvais “Typhoon” ir oro atakos sraigtasparniais AH-64 “Apache”. Pastarieji poligone įrengtoje aviacijos šaudykloje atliko realius kovinius šaudymus.

Tokios pratybos Baltijos šalių regione organizuojamos kasmet nuo 2019 metų.

Foto: srž. Vaiga Zalatoriūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close