Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla jau keturioliktą kartą jaunuosius kūrėjus pakvietė į respublikinę mokinių meninių dirbinių parodą-konkursą „Žiemos improvizacija“. Šių metų tema – „Žiemos portretas“.

Parodoje-konkurse, be Prienų rajono savivaldybės mokinių, dalyvavo ir jaunieji kūrėjai iš Birštono, Alytaus bei Kauno rajono, Kulautuvos.

Konkursui buvo pateikti darbai, pagaminti dailės technika – popieriaus plastika. Darbai turėjo būti pagaminti iš baltos spalvos popieriaus, taip pat, norint saugoti gamtą, galima buvo gaminti ir iš laikraščių bei žurnalų. Darbų dydis – neribojamas.Vieną darbą galėjo daryti ne daugiau kaip du mokiniai.

Konkurso dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: priešmokyklinio ugdymo grupių – 4 klasių, 5–7 klasių ir 8–12 klasių mokiniai.

Vertinimo komisijos pirmininkė Prienų KLC kultūrinių veiklų koordinatorė ir organizatorė Zita Kuzminskienė žavėjosi vaikų kūrybiškumu bei išradingumu kuriant žiemos portretą ir ragino neabejoti posakiu, kad menas išgelbės pasaulį. Mokinių darbus taip pat vertino Prienų KLC dailininkas Dainius Jurevičius ir menininkė Vitalė Žiūkienė.

Susirinkusiuosius sveikino „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja Dalia Skučienė, LR Seimo nario Andriaus Palionio padėjėja Valė Petkevičienė, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė Danutė Stankevičienė, rėmėjai.

Jie dėkojo mokiniams ir jų mokytojams už aktyvumą, kūrybiškumą, fantaziją ir sugebėjimus.

Pagrindiniai rėmėjai pasirūpino, kad kūrybiškiausi ir išradingiausi mokiniai neliktų be apdovanojimų. Jauniausiems – priešmokyklinių grupių – 4 klasių konkurso laureatams prizus skyrė UAB „Wilara“, 5–7 klasių laureatus apdovanojo mero pavaduotoja L. Jakinevičienė ir administracijos direktorės pavaduotojas Algis Marcinkevičius, o geriausiųjų darbų 8–12 klasių grupėje kūrėjai, jų mokytojai buvo apdovanoti Seimo nario A. Palionio dovanomis ir diplomais. Tuos, kurie „per žingsnelį“ atsiliko nuo laureatų, apdovanojo Prienų švietimo pagalbos tarnybos direktorė D. Stankevičienė.

Be komisijos išrinktų nugalėtojų, mokinius specialiais prizais apdovanojo ir didelis būrys rėmėjų.

Renginį pagyvino Meninio lavinimo studijos dainininkų Gabrieliaus ir Jorio dainos.

Konkurso laureatų darbai iki balandžio pabaigos džiugins „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojų, mokinių ir svečių akis.

Buvo išrinkta ir kito konkurso tema. Nusprendus, kad nuo konkurso pradžios praėjus pusantro dešimtmečio, temos jau gali pradėti ir kartotis, burtų keliu išrinkta, kad kitam konkursui mokiniai kurs „Šalčio gėles“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close