Į Lietuvą atvyko papildomos JAV karinės pajėgos, pratęsiama JAV bataliono Lietuvoje rotacija

Jungtinės Amerikos Valstijos stiprina Baltijos šalių saugumą. Vasario 24 d. Lietuvoje dislokuotos papildomos JAV karinės pajėgos – Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų Aviacijos bazėje Šiauliuose nusileido apginkluoti JAV kariniai orlaiviai F35. Taip pat, reaguojant į dabartinę saugumo situaciją, JAV priėmė svarbų ir reikalingą sprendimą – pratęsiama JAV sunkiojo „3-66 Armor“ bataliono Lietuvoje rotacija.

„Tai yra adekvati JAV reakcija į Rusijos pradėtą karą mūsų kaimynystėje. JAV ir kitų sąjungininkų karinis buvimas Baltijos šalyse ir Lenkijoje yra pagrindinis regiono atgrasymo veiksnys. Visuomet siekėme, kad amerikiečių karinis buvimas Lietuvoje būtų nuolatinis“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Į Šiaulius atvykę F35 naikintuvai sustiprins Baltijos šalyse vykdomą NATO oro policijos misiją, kurioje šiuo metu budi Lenkijos, Danijos ir Belgijos karinės oro pajėgos. F35 naikintuvai sustiprins šią misiją iš Estijos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Amaryje.

Papildomi JAV pajėgumai yra siunčiami ir į Latviją: ten dislokuojamas pėstininkų batalionas ir 20 „Boeing AH-64 Apache“ atakos sraigtasparnių.

JAV priėmė sprendimą stiprinti Baltijos šalių gynybą dėl Rusijos pradėto karo prieš Ukrainą. JAV siunčia aiškia žinią apie NATO vienybę ir įsipareigojimų sąjungininkams laikymąsi.

Šiuo metu Pabradės poligone yra dislokuotas sunkusis JAV batalionas su tankais „Abrams“ ir kovos mašinomis „Bradley“. Tai jau ketvirtas iš eilės Lietuvoje dislokuotas JAV rotacinis batalionas, kuris kartu su NATO priešakinių pajėgų vienetais, padeda užtikrinti atgrasymą mūsų regione.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close