Ką rinktis, kai vargina kelio sąnario skausmas?

Nesunku pastebėti, kad kelio sąnario skausmas gyvenimo kokybę pablogina ypač įvairiais būdais: gerokai sumažina judesių amplitudę, todėl kai kurių veiklų (sporto ar fizinio darbo tenka apskritai atsisakyti), o lipimas laiptais tampa tikru iššūkiu. Dar daugiau, nuolatinis skausmas neleidžia net naktį kokybiškai išsimiegoti, tad pacientas rytą sutinka nepailsėjęs, neturintis energijos. Akivaizdu, kad tokia situacija negali tęstis ilgai, tad būtina imtis priemonių. Gera žinia bent jau ta, kad egzistuoja tikrai ne viena priemonė, kurios galite imtis ištikus kelio sąnario skausmui. Tad, ką rinktis?

Vartokite kolageną

Viena iš priemonių, kuri be jokios abejonės, turėtų būti pasirinkta, jei kamuoja kelio sąnario skausmas, yra kolagenas. Būtent jis padeda palaikyti normalią sąnarių būklę, išvengti jų skausmo bei laisvai judėti. Dėmesį verta atkreipti ir į tai, kad kolageną mūsų organizmas gaminasi ir pats, tačiau jau maždaug nuo 25 – ųjų gyvenimo metų jo gamyba ima lėtėti. Taigi, siekiant užtikrinti reikiamą kolageno kiekį organizme, derėtų pradėti vartoti kolageną. Tiesa, svarbu pridurti, kad toks sprendimas jums bus naudingas ne tik dėl normalios sąnarių būklės palaikymo – kolageno vartojimas puoselės ir jūs odą, padės išlaikyti jos elastingumą bei jaunystę.

Atlikite mankštą

Jei susiduriate su kelio sąnario skausmu, dar tikrai nereiškia, kad turite visiškai atsisakyti judėjimo – priešingai, kaip tik svarbu judėti, t.y., atlikti mankštą. Egzistuoja daugybė specialių pratimų, kurie yra skirti sąnarių būklės gerinimui. Taigi, svarbu, kad kasdien rastumėte bent 15 – 20 minučių specialiai mankštai.

Kreipkitės į gydytoją

Dar vienas sprendimas, kuris taip pat turėtų būti įgyvendintas, tai – kreipimasis į gydytoją. Specialistas atliks apžiūrą bei būtinus tyrimus ir įvertins jūsų kelio sąnario būklę. Priklausomai nuo jos, gali būti siūlomas tam tikras sprendimas: klasikinė klubo sąnario endoprotezo operacija ar klubo paviršiaus sąnarinis implantas. Šie sprendimai sumažins skausmą bei diskomfortą jausmą, padidins paciento judesių amplitudę, todėl ir vėl bus galima vykdyti pasirinktas veiklas ir mėgautis kokybiškesniu gyvenimu. Daugiau informacijos apie šiuos sprendimus galite sužinoti šioje svetainėje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close