Kuo svarbi augintinio vakcinacija?

Ne visi žmonės turintys augintinius suvokia, kaip svarbu yra gyvūno vakcinacija. Ligos plinta ne tik kontaktiniu būdu, tačiau ir oro, išskyromis, kergimu ir tie patys šeimininkai gali lengvai pernešti užkrėčiamas ligas, savo numylėtiems gyvūnams. Kad visa to galima būtų išvengti, būtina vakcinuoti savo augintinius ir suprasti to svarbą.

Kaip žinia, ne visi auginantys gyvūnus nori ir skiepija savo augintinius, nesuprasdami kam tai reikalinga. Daugelis benamių gyvūnų nešioja ligas, ir jūsų augintiniai nėra apsaugoti jei jie neturi dirbtinai sukelto imuniteto – vakcinos. Dažniausiai užsikrečia tie augintiniai, kurių aplinkoje yra daug gyvūnų, kurie dalyvauja parodose ir kurie dažnai keliauja su savo šeimininkais. Neskiepydami savo gyvūno sukeliate riziką ne tik savo augintiniui, bet ir sau, bei aplinkiniams. Viena rimčiausių ir pavojingiausių ligų – pasiutligė. Lietuvoje vakcina nuo pasiutligės kasmet, yra privaloma visiems augintiniams. Ši liga yra itin pavojinga tuo, jog yra itin mirtina ir begalo pavojinga žmonėms, todėl būtina apsaugoti savo gyvūną ir save nuo pasiutligės. Mažiausiai atsparūs gyvūnai yra savo pirmaisiais gyvenimo mėnesiais, todėl tik įsigiję augintinį būtinai apsilankykite veterinarijos klinikoje ir paskiepykite savo mažuosius gyvūnėlius siekdami išvengti ne tik brangaus gydymo, bet ir galimų sunkių pasekmių. Viena geriausių klinikų kurioje galite gauti vakcinas savo augintiniui, bei sužinoti visą naudingą informaciją apie tai – http://www.vetpulsas.lt/. Ši klinika įsikūrusi Vilniuje ir yra žinoma dėl savo profesionalų veterinarų, kurie visuomet pasiruošę padėti jūsų augintiniams. Klinika yra budinti per naktį, tad nutikus netikėtam atvejui, visuomet galite kreiptis be išankstinės rezervacijos, galite patikėti savo augintinį į patikimas rankas ir neabejoti dėl kokybės bei profesionalumo. Klinika yra plataus gydymo, daugiausiai specializuota į kačių ir šunų gydymą. 

Be visa to, žinodami vakcinacijos svarbą ir norėdami apsaugoti savo augintinį, būtina dažnai lankytis veterinarijos klinikoje, paprasčiausiam profilaktiniam patikrinimui. Atlikdami tyrimus savo mažiesiems šeimos nariams – augintiniams, galite laiku pastebėti besiformuojančias ligas, infekcijas, ir pradėti gydymą nedelsiant, siekiant išvengti itin brangiai kainuojančių padarinių. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close