Europos Komisija paskelbė 2022 m. ES žiemos ekonominę prognozę.

2022 m. žiemos ekonominė prognozė Lietuvai:

Po nežymaus susitraukimo 2020 metais Lietuvos ekonomika 2021 metais plėtėsi 4,8 proc. Planuojama, kad Lietuvos ekonomikos plėtra 2022 ir 2023 metais bus šiek tiek lėtesnė ir sieks 3,4 proc. kasmet. Namų ūkių pajamos toliau didės, tačiau vartojimo augimą stabdys padidėjusios kainos. Investicijas neigiamai veiks tikėtinas lėtesnis vidaus ir užsienio paklausos augimas ir neužtikrintumas dėl pandemijos, tačiau tai iš dalies atsvers didėjančios Europos Sąjungos investicijos Lietuvoje.

Vartotojų kainų infliacija Lietuvoje išaugo 2021 m. pabaigoje, ypač dėl išaugusių energijos kainų. Pagal suderintą vartotojų kainų indeksą paskaičiuota vidutinė metinė infliacija Lietuvoje 2022 metais, numatoma, sieks 6,7 proc. Tam įtaką darys aukštos energijos išteklių kainos, augantys atlyginimai ir kartu augančios paslaugų kainos bei pasaulinis tarpinio ir galutinio vartojimo prekių trūkumas. 2023 metais, sprendžiantis šiems iššūkiams, infliacija Lietuvoje, prognozuojama, sumažės iki 2,2 proc.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close