INFORMACIJA APIE GYVŪNŲ AUGINTINIŲ ŽENKLINIMĄ

Valstybinės maisto ir veterinaijos tarnybos Alytaus departamento Prienų skyrius primena, kad visi katės , šunys ir šeškai, kurie atvesti iki 2021 m. gegužės 1 d. privalo būti paženklinti mikroschemomis ir užregistruorti Gyvūnų augintinių registre (toliau GAR) iki 2022 m. gegužės 1 d.

          Po 2022 m. gegužės 1 d. ir vėliau atvesti katės, šunys ir šeškai turi būti paženklinti mikroschemomis ir užregistruoti GAR per 4 mėnesius nuo jų atvedimo. Kitam savininkui ar laikytojui gali būti perduoti (dovanoti ar parduoti) tik paženklinti ir registruoti gyvūnai.

              Gyvūnų augintinių ženklinimas-paprasta ir greita procedūra, kurios nėra ko baimintis. Jos metu augintiniui saugiai ir ir greitai įterpiant mažytę grūdo didumo mikroschemą po oda tarp menčių, jam suteikiant individualų tapatybės nustatymo numerį. Augintinį paženklinęs specialistas jį užregistruoja, t. y. įveda visus reikalingus gyvūno ir jo teisėto savininko duomenis į GAR ir savininkui atiduoda užpildytą ir pasirašytą prašymą. Augintinių ženklinimas ir registravimas yra vienas iš procesų, kuris būtinas užtikrinant gyvūnų gerovę.. Tai padeda grąžinti pasiklydusius ar nelaimės ištiktus gyvūnus į jų tikruosius namus, mažinti prieglaudose laikomų beglobių gyvūnų skaičių bei skatinti savininkų atsakomybę.

             Atkreiptinas dėmesys, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2021 m. gruodžio 29 d. nutarimu Nr.1145 „Dėl socialinės pašalpos gavėjųir gyvūnų globėjų laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ patvirtintas Socialinės pašalpos gavėjų ir gyvūnų globėjų laikomų kačių, šunų ir šeškų privalomo ženklinimo ir registravimo išlaidų kompensavimo tvarkos aprašas, pagal kurį gyventojai, gavę ar gaunantys socialinę pašalpą arba socialinės pašalpos skyrimo laikotarpio dalis patenka į laikotarpį nuo 2021m. gegužės 1 d. iki 2022m. gegužės 1 d. gali kreiptis dėl kačių, šunų ir šeškų ženklinimo ir registravimo išlaidų kompensavimo, suteiktų nuo 2021 m.gegužės 1d.

            Augintinio savininkas , norintis gauti kompensaciją, turi kreiptis į savivaldybės administraciją, skyrusią socialinę pašalpą, prašydamas išduoti pažymą, patvirtinančią socialinės pašalpos jam skyrimą.

            Vienam gyventojui, gaunančiam socialinę pašalpą, galės būti kompensuojama ne daugiau kaip už 3-jų augintinių ženklinimą. Kompensacija už vieną gyvūną ir jo registravimą negalės viršyti 15 eurų.

VMVT Alytaus departamento Prienų skyrius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close