Vasaros atostogų metu Birštone nestinga poilsiautojų, turistų, padaugėjo žmonių grupių, atvykstančių aplankyti Birštono muziejus, pasidžiaugti kurorto tyla ir ramybe.

Net trys parodos eksponuojamos krašto muziejuje. Visų susidomėjimo sulaukė Maironio muziejaus direktorės Aldonos Ruseckaitės fotografijų paroda „Maironio sodas“, kuriose meniškai užfiksuotos nepaprastai įdomios gamtos, ypatingai gėlių žydėjimo, akimirkos. „Senosios Birštono fotografijos“– tai lyg fotoreportažas iš praeities, leidžiantis žvilgterėti atgal ir prisiminti, koks buvo Birštonas tarpukario metais, kurį taip buvo pamėgę Kauno ponai ir Lietuvos menininkai, ieškoję įkvėpimo. Lietuvos gedulo ir vilties dienai surengta Janinos Jasiulionienės rankdarbių paroda. Tuos darbelius, kuriuos gali pamatyti muziejaus lankytojai, Janina padarė būdama tremtyje ir parsivežė į gimtąjį Birštoną.

Sakraliniame muziejuje eksponuojama Vilniaus nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos jaunųjų dailininkų darbų paroda. Vilniečiai dvi savaites gyveno Nemajūnuose ir, keliaudami po gražias ir vaizdingas vietoves, piešiniuose įamžino matytus vaizdus. Paveiksluose matome įspūdingą Nemajūnų bažnyčią, kapinių antkapių kryžius, aplinkinių kaimų senas sodybas. Matosi, kad šis pleneras buvo ne tik dailės praktika, bet ir gera gyvenimo mokykla ir artimesnė pažintis su kaimu. Savo darbų pristatymą moksleiviai surengė pasibaigus plenerui, birželio 16 dieną.

Birželio 29 dieną bus uždaroma S. Lampicko medžio drožinių paroda „Jausmai medyje“ , vyks susitikimas su darbų autoriumi.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close