Apie ką pagalvoti, įrenginėjant kambarį kūdikiui?

Kūdikio laukimas – magiškas momentas, reikalaujantis nemažai kantrybės bei ramybės. Visgi, šiuo laikotarpiu yra keletas darbų, kuriuos atlikti yra tiesiog būtina. Vienas iš jų – kūdikio kambario įrengimas. Nors ši užduotis iš pradžių gali pasirodyti gana lengva, tačiau iš tiesų gali kilti ne vienas klausimas, susijęs su kambario įrengimu. Taigi, kad visas šis procesas jums būtų bent kiek lengvesnis, toliau straipsnyje pateiksime keletą aspektų, apie kuriuos būtina pagalvoti, kuriant erdvę savo kūdikiui. 

Nusistatykite norimą temą

Norėdami personalizuoti kambarį ir jam suteikti daugiau unikalumo, nusistatykite temą, kurios laikydamiesi kursite visą interjerą. Žinoma, galite rinktis tradicines žydrą ar rožinę spalvas, tačiau jei norite labiau neutralaus kambario, be galo gražiai gali atrodyti miško tema, naudojant žalios ir geltonos spalvos derinį. Taip pat galite siekti ir monochrominio kambario vaizdo ar net įtraukti dekoro elementus, susijusius su kosmosu, dinozaurais ar kita norima tema. Visgi, reikėtų turėti omenyje, jog daug geriau naudoti ne tokias ryškias, o pastelines spalvas, kadangi rami aplinka tiek vaikui, tiek ir mamai yra be galo svarbu. Kaip galima suprasti, skirtingų variantų – tikra gausybė, tad gerai pagalvokite, kokį pirmąjį kambarį norėtumėte sukurti savo mažyliui, gi tai erdvė, kurioje jis augs ir vystysis!

Įvertinkite kambario dydį

Įprastai kūdikio kambarys yra padalintas į tokias atskiras zonas: miego, maitinimo, perrengimo ir žaidimų. Tad, norint jas išdėlioti kambaryje kaip įmanoma optimaliau, rekomenduojama gerai įvertinti erdvę ir jos dydį. Pagal tai rinkitės tokius būtiniausius kambario baldus kaip stalą vystymui, komodą rūbelių laikymui, patogią supamą kėdę migdymui ir žindymui ir, žinoma, lovytę. Pastarosios strypai turėtų būti išdėstyti tinkamu atstumu bei būtų gerai, jei galėtumėte reguliuoti lovytės pagrindo aukštį. Jei galvojate, kur vieną tokių būtų galima įsigyti, pasižvalgykite jų, užsukę į šią nuorodą – https://www.varle.lt/lovytes/

Kontroliuokite apšvietimą, garsą bei temperatūrą

Ne paslaptis, jog vienas iš pagrindinių tikslų, kuriuos turi tėveliai, gimus vaikeliui, sureguliuoti jo miego grafiką. Būtent dėl šios priežasties be galo svarbu yra turėti galimybę blokuoti iš lauko sklindančią šviesą ar slopinti garsą, sklindantį iš kitų kambarių. Tam galite pasitelkti storesnes užuolaidas, leisiančias užtamsinti kambarį, bei kilimą, kuris gali sugerti garso bangas. Taip pat šviesos kontrolei galite rinktis ir išorines langines ar roletus, priklausomai nuo to, kuris iš šių variantų jums yra patogesnis naudoti. Be viso to, neužmirškite namuose įmontuoti ir termostato, kuris leis labai lengvai keisti temperatūrą kambariuose. 

Pakankamai vietos daiktams susidėti

Dar vienas svarbus aspektas, planuojant kūdikio kambarį, pasirūpinti, jog jame būtų pakankamai vietos įvairiems daiktams susidėti. Ne paslaptis, jog dažnai kūdikiams reikia nemažai rūbelių, kadangi jie ne tik juos greitai išauga, bet dažnai ir netikėtai išsitepa. Todėl, rekomenduojama turėti pakankamai drabužėlių perrengimui. Visus juos, o taip pat ir sauskelnes, įvairias kūdikių kosmetikos priemones, galite patogiai susidėti į komodą. Be to, komoda gali tarnauti tiek kaip daiktų laikymo vieta, tiek ir kaip vystymo stalas, tad įsigydami ją galite išvengti kitų baldų pirkimo ir nemažai sutaupyti. Jei įdomu, d įvairių komodų pasirinkimą galite rasti čia – https://www.varle.lt/vaiku-kambario-komodos/

Ilgaamžiškumas

Galiausiai, kurdami kambarį savo kūdikiui, taip pat atsižvelkite ir į ilgaamžiškumą. Natūralu, jog norisi įrengti patį gražiausią kambarį savo mažyliui, tačiau taip pat būkite tikri, jog išsirinkti baldai bei tam tikri interjero sprendimai tarnaus ne vienerius metus ir galės būti nesunkiai pakeičiami ir adaptuojami prie augančio vaiko. Tad, rekomenduojama užuolaidas, komodas, spinteles ar kitus baldus rinktis kuo neutralesnius, kadangi tuomet bus mažesnė tikimybė, jog laikui bėgant jie atsibos. Vaikišką aplinką geriau kurkite įvairiomis dekoracijomis, o ne pagrindiniais kambario baldais. 

Jei net ir šis straipsnis nepadėjo pasisemti įkvėpimo, jo galite paieškoti ir internete ar interjero žurnaluose, kuriuose rasite tikrai ne vieną pavyzdį, kaip galėtų atrodyti kūdikio kambarys. Svarbiausia – pasitikėkite savimi ir mėgaukitės šiuo procesu, kadangi jis tikrai gali atnešti nemažai džiaugsmo. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close