Dėl nuolat puolančių virusų gali būti kaltas ir patiriamas stresas

Šaltasis metų laikas – gali būti iššūkis mūsų imuninei sistemai. „Eurovaistinės“ vaistininkai primena, kad dėmesio organizmo atsparumui reikėtų skirti ištisus metus ir atkreipti dėmesį į jo siunčiamus signalus. Pastebėjus požymius įspėjančius apie sumažėjusį atsparumą, vaistininkė Jovita Aleknienė rekomenduoja pergalvoti, ar tikrai pakankamai dėmesio skiriame subalansuotai mitybai, fiziniam aktyvumui, poilsiui, ar pasirūpiname, kad organizmui netrūktų būtinų medžiagų.

Nuolat patiriamas stresas. „Nuolatinis stresas – gali neigiamai veikti organizmo atsparumą“, – sako vaistininkė J. Aleknienė. Jeigu nuolat patiriate stresą, labai svarbu identifikuoti, kas jį sukelia, jeigu tik turite galimybę, panaikinkite šį šaltinį ir stenkitės suvaldyti neigiamas emocijas, raskite veiklą, kuri padeda atsipalaiduoti. Patiriantiems stresą gali trūkti B grupės vitaminų.

Visą laiką jaučiamas nuovargis. Jeigu net ir skyrę poilsiui pakankamai laiko, nubundate pavargę, tai gali būti ženklas, kad organizmui trūksta būtinų vitaminų ir mikroelementų. Anot vaistininkės, į tokią savijautą nereikėtų numoti ranka ir jeigu tik turite galimybę, atlikite kraujo tyrimus, kurie padės nustatyti, kokių tiksliai medžiagų trūksta jūsų organizmui – tai gali būti B grupės vitaminai, geležis, vitaminas D.

Pasikartojantys virškinimo sutrikimai. Sakoma, kad dauguma ligų prasideda mūsų virškinimo sistemoje. „Mūsų žarnyne esančios gerosios bakterijos atlieka labai svarbų vaidmenį veikdamos mūsų organizmo imuninį atsaką ir bendrą imuniteto formavimąsi. Jeigu sutrinka jų balansas, sutrinka ir imuninis atsakas. Labai svarbu rūpintis žarnynu, jeigu jaučiate, kad pučia pilvą, viduriuojate, neseniai vartojote antibiotikus, rekomenduojama papildomai vartoti vadinamąsias gerąsias bakterijas“, – sako vaistininkė.

Dažnai pasikartojantis peršalimas. Jeigu per metus peršalate dažniau nei kartą per ketvirtį, ne retai tai gali būti įspėjantis ženklas, kad verta skirti daugiau dėmesio organizmo atsparumui. J. Aleknienė paaiškina, kad tuo atveju, jeigu organizmui trūksta naudingų medžiagų, mūsų mityba nėra visavertė, retai leidžiame laiką gryname ore, gali sumažėti atsparumas virusams ir bakterijoms ir galime imti dažniau sirgti.

Žalingi įpročiai. Rūkymas, piktnaudžiavimas alkoholiu, greitu maistu, saldumynais – visa tai taip pat turi įtakos mūsų imuninei sistemai. Rūpinantis savo organizmo atsparumu labai svarbu balansas, skirti dėmesio subalansuotai ir visavertei mitybai, fiziniam aktyvumui.

Kylančios odos problemos. Dažnai susilpnėjęs organizmo atsparumas atsispindi ir mūsų odos būklėje. „Jeigu organizmui trūksta būtinų medžiagų, ne retai tai pastebima ir mūsų išvaizdoje. Vitaminų trūkumą gali išduoti aknė, išsausėjusios odos plotai, atopinis dermatitas, dilgėlinė, slenkantys plaukai ir kitos problemos“, – vardija vaistininkė. Pasak „Eurovaistinės“ vaistininkės J. Aleknienės, gerai odos būklei ir imunitetui svarbu ne tik būtinos medžiagos, bet ir pakankamas suvartojamų skysčių

Vaistininkė primena, kad svarbu pasirūpinti, jog organizmui netruktų vitaminų ir mineralų, skirti dėmesio visavertei mitybai, fiziniam aktyvumui, leisti daugiau laiko gryname ore.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close