Patarimai, kurie padės nepasimesti įrengiant naują būstą

Beveik kiekvieno lietuvio noras ir tikslas yra turėti nuosavą būstą ir kokybiškas patalpas. Ir tikriausiai visi, kurie nori įsirengti namą ar butą, patvirtins, kad šiame procese yra daug problemų ir daug kliūčių. Į ką pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį? Kokios dažniausiai pasitaikančios klaidos ir kaip jų išvengti?

Kodėl yra akcentuojama, jog svarbus namo ekonomiškumas?

Būsimiems naujakuriams turbūt aktualiausia tema yra pastatų energijos vartojimo efektyvumas ir vis griežtesnių reikalavimų atitikimas. Visi nori ne tik gyventi šiltame ir gražiame name, bet ir nepermokėti už šildymą, ir užtikrinti, kad namas nekenktų sveikatai ir būtų kuo saugesnis gaisro atveju. Kitaip tariant svarbu, jog visos statyboje naudojamos medžiagos atitiktų Europos regiono kokybės reikalavimus ir būtų kiek įmanoma labiau nedegios.

Norint pasiekti A, A+ ar A ++ energijos vartojimo efektyvumo klasę šildymui ir ekonomiškam būstui, turi būti protingai pasirinktas ne tik izoliacinio sluoksnio storis, bet ir užtikrintas kokybiškas darbas, teisingai sumontavus langus, duris, stogo elementus. Todėl renkantis prekes ir paslaugas tikrai nėra geriausia vadovautis principu „kuo pigiau“, tačiau statant kokybiškus namus svarbu siekti geriausio kainos ir kokybės santykio, kurį gali užtikrinti tik patyrę specialistai, kuriuos galite atrasti apsilanke puslapyje https://euremsta.lt/.Pasirinkus kokybiškas prekes ir paslaugas ateityje bus grąžos, kuomet neteks namų remontuoti, nes pasirinkote kokybiškas statybines medžiagas. Pagal savo pageidavimus galite rinktis radiatorių ir grindų šildymą, taip pat vis populiaresnę šilumos siurblio šildymo sistemą. Renkantis bet kokią sistemą, turėtumėte atsižvelgti į sunaudotos energijos kainą, galimas investicijas ir, žinoma, investicijų grąžos prognozę.

Dažnai nesulaukiama pagalbos dažų klausimu. Taigi, kokius dažus pasirinkti?

Renkantis dažus savo namams, turite ne tik pažvelgti į juos estetiniu požiūriu, nes vėliau dažnai skauda galvą dėl spalvų gamos. Labai svarbu atkreipti dėmesį ir į praktinius momentus.Žinoma, rečiau naudojamose patalpose geriausia sienas dažyti nuplaunamais dažais, kuriuos lengva valyti. Jei glaisto kokybė ir bendras sienų paruošimas nėra aukščiausio lygio, galite rinktis tik matinius dažus, nes jie sumažins nelygumus. 

Taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į namuose įrengtos ventiliacijos tipą arba į tai, ar langai turi mikro vėdinimą, nes tai gali užtikrinti komfortą ir gyvenimo kokybę. Jei tik  įmanoma, savo namuose naudokite dvigubo stiklo langus, kurie padės pasiekti didesnį energijos vartojimo efektyvumą patalpoje, sumažinti triukšmo lygį patalpoje. Jei jūsų namų langai yra labiau į pietus, turėtumėte įsigyti specialias stiklo dangas, kurios vasarą sumažina saulės spindulių patekimą į kambarį ir tampa papildomu barjeru šilumos nuostoliams patalpoje žiemą.

Svarbiausia yra atkreipti dėmesį į statybinių medžiagų kokybę

Įrengiant namą labai svarbu užtikrinti, kad įsigytumėte tikrai kokybiškų statybinių medžiagų. Kiekvienas perkamas statybos produktas turi turėti eksploatacinių savybių deklaraciją (ESD). Į jį turėtų būti įtrauktos pagrindinės statybos produkto charakteristikos, kurias galite palyginti su norimomis ar nurodytomis statybvietės projekte.

Jei norite išvengti nesutarimų ir bereikalingo streso, geriausia iš karto pirkti tik kokybiškas statybines medžiagas. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close