Kodėl taip svarbu laiku keisti tepalus?

Praktiškai visi vairuotojai žino, jog tą būtina daryti periodiškai – arba nuvažiavus tam tikrą skaičių kilometrų, arba suėjus laiko terminui. Todėl vieniems tuo rūpintis dažniausiai tenka kas metus, o kai kuriems netgi kas kelis mėnesius. Daug kas  priklauso nuo to, kaip intensyviai naudojate automobilį ir kokius atstumus su juo įveikiate, tačiau ir nuo laiko. Svarbu vadovautis automobilio gamintojo rekomendacijomis ir tepalus pasikeisti laiku. Delsti nereikėtų, kadangi tai gali sukelti ir pakankamai rimtų problemų.

Taip nutinka, kadangi po tam tikro laiko dėl nuolatinės cirkuliacijos, sąlyčiu su variklio komponentais tepalai paprasčiausiai pakeičia savo savybes. Tą galima nesunkiai suprasti ir pagal jų spalvą, kuri iš pakankamai skaidrios tampa itin tamsia. Todėl ilgiau delsiant alyva paprasčiausiai neatliks savo funkcijos, kas gali tapti labai rimtų problemų priežastimi.

Itin svarbu saugant variklį

Alyva naudojama praktiškai kiekviename automobilyje, kadangi jo variklis sudarytas iš daugybės metalinių ir nuolat tarpusavyje besiliečiančių dalių. Todėl tokios sąveikos metu trintis neišvengiama. Ir jeigu ne tepalai, tuomet visos šiuos dalys tarnautų itin trumpai. Kadangi jų dėka minimalizuojama trintis, kas leidžia varikliui sėkmingai atlikti savo funkciją. 

Aišku, kiekvieno gamintojo variklis yra skirtingas. Dėl šios priežasties pasirenkami tepalai pagal automobilį, o ne atsitiktinai. Tačiau pradžioje gali atrodyti tikrai painu pasirinkti tinkamą gaminį, kuris būtų geriausias būtent jūsų automobiliui. Ir tuomet toks pavadinimas kaip alyva 5w30 nedaug ką reikš. Todėl visą informaciją, kokia alyva tinka automobiliui, galite rasti automobilio žinyne arba kreipkitės į autoservisą ir profesionalūs meistrai parinks alyvą bei ją pakeis. 

Kur geriausia juos įsigyti?

Tai pakankamai populiari prekė, kadangi šiomis dienomis daugelis turi nuosavus automobilius, todėl neišvengiamai tenka ir jais rūpintis bei periodiškai keisti tepalus. Todėl juos galima įsigyti tiek didžiosiose buitinių prekių parduotuvėse, tiek ir specializuotose prekybos vietose, tiek ir automobilių servisuose, kur alyva ir pakeičiama. Tačiau galima apsipirkti ir dar paprasčiau niekur neišeinant iš namų. Ir tokią galimybę suteikia internetas, kur galima įsigyti ir tepalus. Tuo labiau, kad yra ne viena internetinė parduotuvė besispecializuojanti šioje srityje. Kas tikrai bus patogu ir leis sutaupyti daugybę laiko, kadangi ne tik nereikės niekur vykti, bet ir atrasti tinkamą variantą galima praktiškai akimirksniu pasinaudojant paieškos galimybe.

Ar sudėtinga juos pasikeisti?

Daugelis vairuotojų šį darbą patiki meistrams. Kadangi tuo pačiu metu neretai yra keičiami ne tik tepalai, bet ir daugelis automobilio filtrų. Be to, šie darbai yra ne patys švariausi ir jiems reikia galimybės pakelti automobilį arba kažkaip atsidurti po juo. Todėl neturintys garažo su duobe arba specialaus keltuvo net ir norėdami sunkiai galės pasikeisti tepalus. Aišku, visuomet galima improvizuoti ir kažką sugalvoti, tačiau geriausia yra patikėti darbus tiems, kas juos išmano geriausiai. Tuomet nereikės jaudintis dėl galimų nesklandumų ir netikėtų problemų. Svarbus ir tinkamas panaudotos alyvos utilizavimas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close