Kaip tinkamai atlikti dantų priežiūrą namuose?

Kaip visi žinome, norėdami džiaugtis tobula šypsena ir kuo mažiau sėdėti odontologo kėdėje, savo dantimis turime rūpintis kasdien. Reguliariai juos valydami galime pašalinti burnoje besikaupiančias bakterijas, kurios yra daugelio dantų ir dantenų ligų kaltininkės. Tačiau svarbu ne tik išsiugdyti šį įprotį, bet ir mokėti taisyklingai valytis dantis – tik tada galima tikėtis geriausių rezultatų. Kruopšti kasdienė dantų priežiūra padeda apsaugoti dantis ir nesukels daug problemų bei rūpesčių, tokių kaip įvairios problemos ir pasekmės, kurias sukelia pasenę, negydyti ir neprižiūrimi dantys.

Dantų atstatymas ir gydymas paprastai kainuoja daugiau pinigų ir laiko nei kasdienė priežiūra

Jei laiku nesikreipiate į odontologą, kur yra danties skausmo galimybė, ar-socialinės problemos ir kiti nepatogumai dėl dantų netekimo, gali būti, kad reikės rinktis pigesnius nei implantus protezus.Tvarkyti prarastus dantis nėra natūrali žmogaus savybė, nes nuolatiniai dantys yra visą gyvenimą, kaip ir bet kuris kitas organas ar kūno dalis. Todėl dantys yra kaip visas mūsų kūnas ir natūralu, kad jiems reikia kasdienės priežiūros.

Gali būti, kad joks sąmoningas žmogus neįsivaizduoja savo gyvenimo, pavyzdžiui, be maudynių ar odos priežiūros; vyrai – be skutimosi, moterys – be kosmetikos. Jei kokybiška burnos priežiūra tampa savaime suprantamu dalyku ir yra propaguojamas sveikas ir dantis tausojantis gyvenimo būdas, kai kurie žmonės net nežino, kas yra dantų skausmas, protezai ar dantų implantai. Nors prižiūrėti dantis yra naudingiau ir lengviau nei juos taisyti, kaip ir bet kurią kitą mūsų kūno dalį (pvz., plaukus, nagus, veidą, odą ir kt.), rūpintis dantimis ir burnos ertme reikalauja žinių, kasdienio dėmesio ir daug laiko.

Švarus liežuvis – būtinybė, norint turėti gerą higieną burnoje

Daug bakterijų, besikaupiančių burnoje, prisilies ir prie liežuvio, tad valydami dantis nepamirškite švelniai „nukrapštyti“ jų nuo liežuvio. Galite naudoti specialų valiklį, šaukštą ar tą patį dantų šepetėlį – kai kurie iš jų yra šiek tiek grublėto paviršiaus ir tinka liežuviui valyti. Tada reikia imtis šių veiksmų:

● Kiek įmanoma iškiškite liežuvį ir padenkite jį specialiu valikliu, geliu ar dantų pasta.

● Pradėkite nuo liežuvio pagrindo (geriausia būti kuo aukščiau, bet nesijauskite nepatogiai), tada švelniai slyskite žemyn, kad pašalintumėte susikaupusius nešvarumus.

● Išskalaukite burną ir pakartokite procedūrą kelis ar kelis kartus.

● Po valymo galima naudoti burnos skalavimo skystį – tai užtikrins ilgiau išliekantį kvapą.

Tarpdančių valymas taip pat yra svarbus burnos higienoje

Dantų apnašos ir maisto likučiai dažnai lieka tose tarpdančių vietose, kurių nepasiekia paprastas dantų šepetėlis, todėl reikėtų pasirūpinti, kad šios vietos būtų nuvalytos bent kartą per dieną. Paprastai tai atliekama naudojant dantų siūlą, kuris naudingas šiais atvejais:

● Pasiimkite apie 30–50 cm siūlą ir apvyniokite jį aplink vidurinį pirštą, bet jo per daug neištempkite.

● Tvirtai laikykite siūlą nykščiu ir rodomuoju pirštu, tada palaipsniui įkiškite jį į tarpdantį.

● Šiek tiek priartėkite prie dantenų, o pasiekę jas sulenkite ovalą (arba tik raidę „C“) ir švelniai trindami danties paviršių kelkite liniją į viršų. Taip galima nuvalyti gretimų dantų paviršių.

Įtraukę visus šiuos žingsnius į savo kasdienį gyvenimą, netrukus pastebėsite pirminius pokyčius ir jūsų šypsena taps dar įspūdingesnė. Veiksmai nesugaiš per daug laiko – tereikia savo odontologijos rutiną paversti kasdienybe. Nepamirškite apsilankyti pas odontologus, rekomenduojame Šypsenos magiją itin modernią odontologijos kliniką Kauno mieste,, kuri suteikia konsultacijas ir visas norimas procedūras. Šiuolaikinėje klinikoje teikiamos visos odontologijos paslaugos ir kompleksinis gydymas: nuo burnos higienos ir dantų balinimo ir estetinių dantų implantų, kitos dantų rekonstrukcijos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close