Ilgai išliekantis ryškus žvilgsnis

Ryškios akys ir antakiai suteikia veidui išraišką, tačiau ne visoms iškrenta genetinė korta, nulemianti ryškius veido bruožus, ir juos tenka dirbtinai paryškinti. Šios procedūros gali prireikti ir saulės išblukintiems plaukeliams.

Pačios įprasčiausios procedūros – antakių dažymas pieštuku ir blakstienų dažymas tušu – yra veiksmingos, tačiau jų didžiausias trūkumas yra trumpalaikiškumas.

Sparčiai populiarėja permanentinis antakių ir blakstienų dažymas, profesionaliai atliekamas grožio salonuose, tačiau jau įmanomas ir namuose.

Kas yra ilgalaikis dažymas ir kam jis skirtas

Dažymui naudojami specialūs antakių ir blakstienų dažai, atsparūs vandeniui. Procedūra trunka 10-15 min., o poveikis išlieka 3-4 savaites. Poveikio trukmė priklauso nuo priemonių, kurias naudojate veido priežiūrai. Antakių ir blakstienų drėkinimas padeda išlaikyti dažus ilgiau, tuo tarpu priemonės aliejaus pagrindu dažų trukmę sutrumpina.

Procedūra tiks norinčioms pabrėžti ir paryškinti akis, alergiškoms akių tušui ar neturinčioms laiko kasdien dažytis akis. Antakių ir blakstienų dažai suteikia akims ryškų žvilgsnį, nenaudojant antakių tušo bei pieštuko.

Pieštuku paryškinus antakius išlieka pieštuko žymės, kurias lengva pastebėti, tuo tarpu dažai pabrėžia antakius ir suteikia jiems natūraliai atrodančią spalvą.

Kaip išsirinkti sau tinkamą priemonę

Grožio salone specialistai parinks jums tinkamus dažus pagal plaukų spalvą, tačiau jei atliekate procedūrą namuose ir esate šviesiaplaukė, rinkitės 1-2 tonais tamsesnius dažus nei plaukų atspalvis. Jums tiks pilkšvi arba purvinos rudos atspalviai. Tamsiaplaukėms patartina vengti juodos spalvos dažų, rinktis dažus, kurie būtų 1-2 tonais šviesesni nei plaukų spalva. Tuo tarpu raudonplaukėms siūloma rinktis kaštoninio, rudens atspalvių dažus. Priemonių galite rasti čia: https://www.drogas.lt/plaukams/dazymas/antakiu-blakstienu-dazai/c/C303

Kada vengti blakstienų ir antakių dažymo

Procedūrą atidėkite, jei turite kokią nors akies infekciją. Prieš atliekant dažymą jums bus atliktas odos alergijos testas, kurį būtina atlikti ir atliekant procedūrą namuose. Jei oda reaguoja į dažus, jų taip pat nepatartina naudoti ant blakstienų ir antakių. Nors dažai įsigeria per 10 min., svarbu visą tą laiką išlikti užsimerkus.

Blakstienų ir antakių priežiūra po dažymo

Po blakstienų ir antakių dažymo būtina saugoti akis nuo vandens iki 12 val. Galite prausti veidą, bet naudokite medvilnines kempinėles ir švelnų prausiklį arba gelį. Jei nešiojate kontaktinius lęšius, prieš procedūrą teks juos išsiimti. Jei po procedūros akys tampa  jautresnės, įlašinkite kelis lašus akių lašų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close