Gerumo keliu Naujųjų link…

Gruodžio 23 dieną Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) Prienų filialo bendruomenės surengta adventinė literatūrinė-muzikinė popietė „Išsaugokime savyje gerumą“.

„Adventas – tai laikas, kai mes norime būti geri ir dovanojame vieni kitiems šypsenas. Tegul žvakučių liepsnelė sušildo mūsų širdis, tegul nelieka jose blogų minčių“, – šiais žodžiais, uždegdama ketvirtąją advento vainiko žvakę, popietę pradėjo Prienų žmonių su regėjimo negalia bendruomenės pirmininkė Irena Karsokaitė.

Lietuvos aklųjų bibliotekos Kauno padalinio darbuotoja Skaidra Grabauskienė renginio metu jautriai, meniškai perteikė ištraukas iš Charles Dickens knygos „Kalėdų giesmė“. Jaukiai ir šiltai skambėjo adventinės giesmės, atliekamos Onutės Matusevičiūtės ir jos vadovaujamo ansamblio „Puriena“.

Dalinosi prisiminimais, patirtimis

Per šiuos metus būta įvairių patirčių, kurios pandemijos akivaizdoje turėjo kitą vertę. Virtualioji erdvė tapo neatskiriama žmonių, taip pat ir Prienų aklųjų ir silpnaregių bendruomenės gyvenimo dalimi, prie kurios teko įprasti. Vokalinis ansamblis „Puriena“, kuris savo pasirodymais džiugina ne tik Prienų krašto klausytojus, atstovaudamas Kauno miestui dalyvavo dainų konkurse ir pateko į festivalį „Colors of art“, kuris vyksta Ukrainoje. Ansamblis taip pat dalyvavo virtualiame respublikiniame vokalinių ansamblių konkurse „Nemunėlio vingiai“.

Ansamblyje dainuojančios bendruomenės pirmininkės I. Karsokaitės teigimu, atgaiva sielai – giedoti bažnyčiose. Ansamblis šiais metais dalyvavo sakralinės muzikos festivaliuose Išlauže ir Pakuonyje, o Oninių proga smagiai praleido laiką su Prienų globos namų gyventojais.

Šiais metais silpnaregiai pirmą kartą dalyvavo Prienų bendruomenės šeimų bendrystės projekte ,,Teišsipildo…“, kur filialo moterys pristatė kalėdinius gaminius – prakartėlę ir žaislus. 

Filialo rankdarbių būrelio moterys savo gaminiais džiugina ir Savivaldybės darbuotojus bei interesantus. Jau trečius metus didžiųjų metų švenčių proga rankų darbo gaminiais jos papuošia Savivaldybės administracijos pastato erdves: Velykoms kartu su vadove Vilma Krasauskiene menišku Velykų medžiu papuošė tambūrą, o kalėdiniu laikotarpiu net dvejus metus įspūdingai išpuošė eglę.

Džiaugėsi kelionėmis

Ansamblio „Puriena“ dainininkai mėgsta keliauti, o keliaudami dainuoti, susipažinti su kitais kraštais ir žmonėmis.

„Pažintinės kelionės mums suteikia daug žinių. Keliavome po Žemaitijos kraštą, aplankėme Labanoro girią, Druskininkus. Pabuvojome Zyplių dvare, kur vyko LASS meninės raiškos ir kūrybos šventė“, – pasakojo I. Karsokaitė.

Lietuvos piligrimų kelias – Camino Lituano neaplenkė ir Prienų, todėl būrelis filialo narių dalyvavo projekte „Draugystė veža, mums pakeliui“ ir Žvėrinčiaus taku nužingsniavo iki Birštono.

Ypatingai filialo narius pradžiugino jau penktą kartą vykusi akcija „Mane veža“. Entuziastinga Bendinskų šeima Gražina, Antanas ir Gintaras su meile ruošėsi šiam pavėžėjimui. „Tai buvo ne tik pasivažinėjimas keturračiais keletą valandų, bet ir pažintinė kelionė po Suvalkijos kraštą. Dvylika valandų keliavome, gėrėjomės, grožėjomės, bendravome, gamtoje virėme arbatą, vaišinomės. Viskuo rūpinosi mūsų šaunieji keturračių vadai. Ačiū prisidėjusiems prie akcijos ir pagarba šauniems Bendinskams“, – džiaugėsi pirmininkė.

Dėkojo už bendrystę, paramą, palaikymą

Baigiantis metams I. Karsokaitė bendruomenės vardu padėkojo visiems, kurie buvo kartu, prisidėjo vykdant įvairias veiklas, dalyvavo organizuojamose šventėse, akcijose, parėmė finansiškai ar palaikė dvasiškai.

Nuoširdūs padėkos žodžiai buvo skirti Prienų rajono savivaldybės merui Alvydui Vaicekauskui, administracijos direktorei Jūratei Zailskienei, kitiems vadovams ir darbuotojams, LR Seimo nariui Andriui Palioniui ir jo komandos nariams, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Algiui Marcinkevičiui už paramą ir pagalbą romansų vakaruose, verslininkui Deividui Dargužiui už finansinę paramą kuriant jaukumą naujose patalpose, taip pat LASS pietvakarių centro direktorei Jolantai Kručkauskaitei ir kolektyvui, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro darbuotojams, Prienų globos namams, Prienų visuomenės sveikatos biuro specialistams, kurie suteikia daug žinių, kartu dalyvauja žygiuose ir kitose veiklose, visiems kitiems aklųjų ir silpnaregių bendruomenės bičiuliams ir draugams.

Atsisveikindama pirmininkė visiems palinkėjo laimingų artėjančių Naujųjų metų, džiaugsmo, laimės, svajonių, sveikatos ir daug gerumo vieni kitiems.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close