Dovana su dvidešimties metų įsipareigojimu

Kalėdos – metas, kai dovanoti norisi labiau negu gauti dovaną. Didžiųjų švenčių metu mes atsiduodame dovanojimo džiaugsmui ir norime įteikti kažką brangaus ir mielo, deja, bet neretai pasitaiko, jog galvojame, kad gyvūnas taip pat gali būti dovana. 

Naujas veterinarijos klinikų tinklas DR.VET, kartu su PLC Panorama ir didžiaisiais Vilniaus gyvūnų globos namais  – VšĮ Lesė, VšĮ Tautmilės Globa, VšĮ Naminukai, VšĮ Beglobis, VšĮ SOS Gyvūnai ir Všį Geri Namai inicijuoja socialinę kampaniją kreipdamiesi į visuomenę, primindami, jog gyvūnas – ne dovana, bei skatina nedėti augintinio į savo pirkinių krepšelį. 

Katės ir šunys reikalauja 10 – 20 metų finansinių ir emocinių įsipareigojimų

Augintinis – tai didelė atsakomybė ir papildomi įsipareigojimai. Jis visada privalo būti ne tik pašertas bei prižiūrėtas, bet gyvūnui, kaip ir žmogui, yra reikalingas dėmesys ir rūpestis,- primena DR.VET Vytenio klinikos veterinarijos gydytojas Žygimantas Besakirskas.  

Praėjus šventėms, žmonės kreipiasi į prieglaudas norėdami atiduoti “dovanas”, kurios buvo nebūtinai priglaustos iš prieglaudos, bet ir nupirktos. Liūdniausia, kad dažniausiai dovanos gavėjas ne tik nežino, kad artimieji planuoja jam įteikti tokią “dovaną”, bet ir lieka nemaloniai nustebintas. Pasak gyvūnų globos namų “Lesė” komunikacijos vadovės Dianos Makarovaitės, yra pasitaikę ir tokių atvejų, kai šuo tapo Kalėdine dovana žmogui, kuris paniškai bijo šunų.

VšĮ “Lesė” atstovė Diana Makarovaitė teigia, jog jau kelerius metus, kalėdiniu laikotarpiu, augintinio pasiėmimas iš prieglaudos būna sustabdytas, o norintys, kviečiami luktelti ir augintinį įsigyti sausio mėnesį. Taip siekiame apsaugoti, kad mūsų gyvūnai, nebūtų paimti kaip dovana ir sausį negrįžtų atgal ir nepatirtų papildomo streso.

Lengvabūdiškas įsigijimas gali sukelti stresą ne tik dovanos gavėjui, bet ir pačiam gyvūnui, jei po to reikia jį perduoti kitam šeimininkui, grąžinti veisėjui ar atiduoti į globos namus. Socialinės kampanijos “Gyvūnas – ne dovana” tikslas – priminti, jog gyvūno įsigijimas yra finansinis ir emocinis įsipareigojimas 10 – 20 metų, tad toks sprendimas turi būti gerai apgalvotas. 

Naujo veterinarijos klinikų tinklo DR.VET ir PLC Panorama inicijuotos socialinė iniciatyvos metu siekiama kreiptis į visuomenę, primenant, jog gyvūnas – ne dovana, bei skatinti nedėti augintinio į savo pirkinių krepšelį. Kampanijos metu, nuo gruodžio 17 iki sausio 2 dienos, PLC Panorama, galima bus išvysti augintinių, paimtų iš globos namų, nuotraukų parodą bei paskaityti jų istorijas, kviečiančias atkreipti dėmesį į pagrindinę kampanijos perduodamą žinutę. 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close