Ką reikėtų žinoti, prieš nusprendžiant įsigyti naminį gyvūnėlį?

Nesvarbu, ar jaučiame vienatvę, ar kasdien socializuojamės, daugumai mūsų yra kilusi idėja į savo prieglobstį pasiimti naminį gyvūnėlį. Impulsyvus sprendimas tai padaryti gali visiškai neatitikti išsikeltos vizijos, kuomet gyvenimas su gyvūnu pasižymi ramia tėkme. Į kokius klausimus vertėtų sau atsakyti, prieš nusprendžiant įsigyti naminį gyvūną?

Ar suvokiate, kad gyvūnas – rimta atsakomybė?

Neretai prisižiūrėję linksmų video internete su gyvūnėliais, tose situacijose įsivaizduojame save. Viskas atrodo tobula – augintinis meilus, viską valgo ir nekelia problemų. Realybė yra kitokia, kadangi naujo šeimos nario priėmimas yra didelis žingsnis, ypač žmonėms, kurie ilgą laiką gyveno vieni ir niekada neturėjo augintinių. Naminiai gyvūnėliai reikalauja laiko apsisprasti, parodo spalvingas asmenybes ir prašo nemažai dėmesio. Prieš pasiimant gyvūną į savo globą, būtinai apgalvokite, kiek stabilus yra Jūsų gyvenimas. Jei nuomojatės būstą ir ruošiatės iš jo išsikelti, pagalvokite, ar rasite vietą, kuri bus draugiška gyvūnams? Neseniai įsigijote prabangią ir minkštą sofą? Nepamirškite, kad dažnas katinas nesuprasdamas, jog daro kažką negerai ant šio baldo pagaląs nagus. Tokios mažos smulkmenos gali išmušti iš vėžių, tad gyvūno priėmimu turite būti pilnai užtikrinti tam, jog nereikėtų gailėtis savo sprendimo. 

Ar gerai apgalvojote augintinio pasirinkimą?

Norėti kompaniono – normalu, bet ar žinote, koks gyvūnas labiausiai prisitaikytų prie Jūsų asmenybės? Kalbant apie šunis ir kates, galima pastebėti aiškias tendencijas. Ekstravertiškos asmenybės dažniau renkasi šuniukus, o intravertai – katinėlius. Beveik visi šunys yra aktyvūs, mėgsta dėmesį ir noriai būna prie žmonių, kas labai tinka prie ektravertiškų bruožų asmenybės. Tuo tarpu katės labiau mėgsta vienumą, yra labiau sėslios ir veriančios kritišku žvilgsniu, atspindėdamos intraverto požiūrį į gyvenimą. Aišku, kad būna išimčių, kuomet žmonės nori ne panašių bruožų augintinio, o veikiau priešingų tam, kad pavyktų išmokti į situacijas pažvelgti iš visai kitokios perspektyvos. Daug apie augintinio asmenybę galite susižinoti pasidomėję apie jo veislę. Ši informacija leis įsigilinti ir į tai, kiek papildomų išlaidų reikės išleisti buitiškoms priemonėms – kad ir maistui. Puiku, kad šeimininkams pagelbėja populiarėjanti standartizuota maisto produkcija gyvūnams. Geras pavyzdys – daugumai šunų veislių pritaikytas kokybiškas sausas ėdalas, kurį rasite šioje nuorodoje: https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/sunims/sausas-maistas-.

Ar pakankamai pasidomėjote priežiūros specifikomis?

Gyvūno atvykimą suderinti reikia ne tik su šeimos nariais ar nuomotojais, bet ir su savo turimomis lėšomis. Jei priimate gyvūną iš prieglaudos, tikėtina, jog neteks pernelyg daug išlaidauti – padengti reikės tik kasmėnesines išlaidas būtiniausiems daiktams. Iš veislynų paimti gyvūnai dažnai reikalauja specialaus dėmesio. Visų pirma, pirkimo kaina. Toliau galima paminėti tokius dalykus kaip specifinės priemonės kailio priežiūrai, didesnis žaislų kiekis, jei gyvūnas labai judrus. Maistas – bene svarbiausia dalis. Nors kai kurie žmonės į tam tikroms veislėms skirtą maistą žiūri skeptiškai, tiesos teiginyje, jog veisliniai gyvūnai turi polinkį į specifinius įvairius susirgimus yra. Geriausia tokiu atveju yra maišyti būtent veislei skirtą ėdalą kartu su kokybišku kasdieniu maistu, išrinktu atižvelgiant į gyvūno amžių. Tokį sausą maistą galite rasti čia: https://www.alphazoo.lt/produkto-kategorija/katems/sausas-maistas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close