Patarimai, ieškantiems kėdės darbui

Jei dirbate biure, tada nemažai laiko, turbūt net didžiąjį darbo laiką praleidžiate sėdėdami. Per metus tai sudaro tūkstančius valandų, kurios nėra naudingos mūsų kūnui, sutvertui judėti. Daugiau ar mažiau laiko praleisdami sėdėdami darbe, save galite apsaugoti nuo nugaros skausmų bei įvairių laikysenos problemų, jei investuosite į tinkamą darbui kėdę. Šie patarimai turėtų padėti jums išsirinkti.

Kėdės medžiaga

Kėdės gaminamos iš kelių skirtingų medžiagų. Viena populiariausių – medžiaginės ofiso kėdės su plastikine koja ir ratukais. Tai universalus baldo variantas, nes medžiagą galima derinti su kitais baldais, interjero spalvomis.

Medžiaginės kėdės yra praktiškos, nes jas lengva prižiūrėti ir valyti. Kėdėms naudojamas specialus tankus audinys, atsparus fiziniams pažeidimams. Medžiagos dėka šios kėdės kvėpuoja, o tai dar vienas svarbus kėdės pasirinkimui, aspektas. Dėl to jūs nepajusite nepatogumų skirtingų temperatūrų sąlygomis. Jas lengva valyti ir prižiūrėti.

Natūralios arba dirbtinės odos kėdės suteikia biurui prabangos jausmą. Manoma, kad odinės kėdės – skirtos viršininkui. Prabangiau atrodo odinės kėdės su chromuoto metalo, tikro ar dirbtinio medžio apdaila.

Odines kėdes rinkitės nebent tuo atveju, jei jūsų biure reguliuojama temperatūra. Oda jautriai reaguoja į temperatūrų pokyčius, todėl tiek vasarą, tiek žiemą, gali būti nemalonu ant tokios kėdės sėdėti. 

Plastikinės biuro kėdės yra praktiškiausios, nes jas lengva prižiūrėti ir transportuoti. Jei tenka daug laiko sėdėti dirbant prie kompiuterio, plastikinės kėdės bus nepatogios. Plastikines kėdes geriausia statyti poilsio vietoje arba ten, kur priimate klientus.

Atlošas ir porankiai

Nugara turi patogiai atsiremti į atlošą, o rankų dilbiai – remtis į atlošą. Biuro darbuotojus, labiau tikėtina, kamuos nugaros skausmai dėl nepatogaus sėdėjimo. Jūsų viršutinė ir apatinė nugaros pusės turi remtis į atlošą, neturite jaustis taip, lyg būtumėte stumiami į priekį. Ergonomiškos kėdės turės atlošo atlenkimo funkciją.

Kėdės aukštis

Funkcionalios kėdės turi reguliuojamą aukščio funkciją, todėl prisiderinsite kėdę savo ūgiui – kad sėdėdami ant kėdės abiem pėdom pilnai remtumėtės į grindis, ir prie stalo aukščio – kad kėdės porankiai būtų lygiagrečiai su stalo viršumi.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close