Justino Marcinkevičiaus gimtinė paveiksluose

Gegužės 31–birželio 5 dienomis poilsio bazėje „Birštono Nemuno vingis“ vyko Lietuvos neįgaliųjų dailininkų pleneras, kurio tema buvo „Justino Marcinkevičiaus gimtasis kraštas“.

Plenere dalyvavo 17 dailininkų iš įvairių šalies vietų. Dailininkams vadovavo alytiškis Vidmantas Jankauskas. Nors oras nelepino, tapytojai nutaikydami gražesnę valandėlę stengėsi  puikius Birštono ir Alksniakiemio apylinkių, poeto Justino Marcinkevičiaus tėviškės vaizdus perkelti į drobes.

Norintys pasižiūrėti, ką nutapė ir nupiešė dailininkai, gali apsilankyti Birštono kultūros centre, kur šiuo metu eksponuojama 10 paveikslų.

Inga Juronytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close