Koks namų šildymo tipas šiuo metu yra pats praktiškiausias?

Atėjęs ruduo paskatino skubiai pagalvoti apie greitai mūsų namus pasieksiančią žiemą, kadangi rugsėjis yra kur kas šaltesnis nei buvo iki šiol ir natūralu, jog tai kai kuriuos išgąsdino. Visgi, tas išgąstis nėra blogas, kadangi kuo anksčiau bus pradedama galvoti apie labiausiai tinkamas būsto apšildymo sistemas – tuo laukti žiemos bus ramiau.

Šiuo metu dažniausiai vertinami rinkoje siūlomi geriausi šilumos siurbliai, kieto kuro katilai bei dujiniai katilai. Kuri galimybė yra geriausia galite nuspręsti įvertinus šias tris galimybes keliais aspektais.

  • Taupumas

Natūralu, kad pirmiausia nemažai dėmesio skiriama kainai, kadangi norisi sumokėti kuo mažiau, tačiau žiemas leisti kuo ramiau. Dujos šį sezoną nustebino labai nedraugiškomis kainomis, tad kalbėti apie jas, kaip apie vieną pigiausių galimybių, tikrai negalime.

Kieto kuro katilai ir šilumos siurbliai kinta savo kainomis. Pirmiausia – pačios įrangos. Kieto kuro katilai, gali atrodyti, jog kainuos pigiau, tačiau įvertinus teikiamas subsidijas siurbliams, kurios siūlomos Lietuvos gyventojams iš Aplinkos Ministerijos, galiausiai matyti, jog pastarieji kainuoja pigiau.

O jeigu analizuosime sistemos išlaikymo kaštus, tai energiją pigiausiai gamina šilumos siurbliai. Tiek oras-oras, tiek oras-vanduo. Juk energiją gaunama iš atsinaujinančių šaltinių!

  • Saugumas

Dar vienas labai svarbu aspektas renkantis sistemas yra saugumas, kuriuo turi rūpintis kiekvienas. Kieto kuro katilai yra pati nesaugiausia galimybė ir, deja, kiekvienais metais per žinias tenka išgirsti labai daug liūdnų istorijų, kuriose pasakojama apie katilų sukeltus gaisrus.

Dujiniai katilai saugūs tuomet, jeigu jie bus geros kokybės ir tuo pačiu tinkamai sumontuoti, tad jokiu būdu nedarykite to patys. O geriausi šilumos siurbliai yra patikimas ir saugus pasirinkimas kiekvienam, kuris nori būti ramus, jog sistema veiks nekeldama žmogui jokio pavojaus.

  • Patogumas

Komfortas XXI amžiaus žmogui yra prioritetas, kuriam norisi skirti kuo daugiau dėmesio. Ir vėlgi šiuo atveju laimi šilumos siurbliai, kurie padeda gyventi patogiai nesukant galvos dėl kūrenimo niuansų. 

Taip, dujiniai katilai taip pat veikia be jokios papildomos pagalbos, tačiau šilumos siurbliai laimi dar ir dėl to, kad jie gali patys reguliuoti temperatūrą pagal tai, kokia yra lauke. Galiausiai, galima rinktis siurblius, kurie turi Wi-Fi valdymą, tad padidinsite temperatūrą namuose net ir tada, kai nesate juose. Tai suteikia galimybę kur kas paprasčiau valdyti šilumą ir tuo pačiu sutaupyti.

  • Ekologija

Šiais laikais rinktis sistemas reikia nepamiršus ir gamtos saugojimo niuansų. Jeigu ne dėl to, kad Jums tai svarbu, tai dėl to, jog tai skatina valstybė. Pavyzdžiui, šiuo metu nauji, A++ klasės tipo namai turi turėti tik gamtai draugiškas sistemas, kurios pasirūpina namų šiluma. Tai yra šilumos siurbliai bei keli galimi jų tipai.

Galiausiai, juk pasirinkdami sistemas, kurios veikia su gamtos išteklias – prisidedate prie aplinkos saugojimo. O tai yra ir mūsų pačių saugojimas.

  • Montavimas

Kad ir kuri sistema Jums atrodo pati geriausiai bei labiausiai atitinkantį Jūsų poreikius – montavimo darbus visada geriausia palikti meistrams, kadangi jie užtikrina ne tik greitį, tačiau taip pat ir saugumą. 

Visgi, galima trumpai išskirti, kad montuoti kieto kuro katilus bei šilumos siurblius yra paprasčiau nei dujinius.

Nelaukite žiemos, kol namuose bus labai šalta ir norėsis keisti esamas sistemas kitomis. Kad ir koks oras šiuo metu yra už lango – dabar yra pats geriausias laikas rūpintis laiku, kai oras taps nejaukiai vėsus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close