Pasaulinėje parodoje „EXPO 2020“ pristatomi ir Agnės aromaterapiniai kvepalai

Spalio 1 d. didžiausiame Jungtinių Arabų Emyratų mieste Dubajuje prasidėjo pusę metų truksianti pasaulinė paroda EXPO 2020. Parodoje, kuri užima daugiau nei 4 kvadratinių kilometrų plotą, dalyvauja 192 pasaulio valstybės. Parodos tema – „Sujunkime pasaulį, kurkime ateitį“.

Šiek tiek istorijos

Pasaulinės parodos vyksta nuo 1851 m., nuolat vystosi ir keičiasi, bet iki pat mūsų laikų nepraranda svarbos. Dabar parodos rengiamos kas dvejus trejus metus ir trunka šešis mėnesius. Parodos kaskart vyksta vis kitame pasaulio krašte, tačiau šiemet paroda pirmą kartą vyksta arabų šalyje.

Pirmasis toks renginys buvo surengtas 1851 m. Anglijoje, Londone, o paskutinysis, prieš parodą Dubajuje, – 2017 m. Kazachstane, Astanoje. 

Pasaulinėje parodoje įvairios šalys pristato savo pasiekimus, ekonomiką ir verslo galimybes. Taip pat toje šalyje, kurioje vyksta paroda, šalys dalyvės pastato įvairius statinius, kurie vėliau, pasibaigus parodai, tampa turizmo ir verslo objektais. Tokiu objektu 1889 m., Prancūzijoje švenčiant 100-ąsias revoliucijos metines ir surengus Pasaulinę parodą, tapo įžymusis Eifelio bokštas. Šiai parodai skirtas statinys iškilo per dvejus metus ir iki 1931 m. buvo laikomas aukščiausiu pasaulio pastatu. Nuo 1967 m. Pasaulinė paroda pradėta vadinti trumpiniu „Expo“.

Lietuva pirmą kartą prisistatė 1900-aisiais Paryžiuje, Trokadero rūmuose surengtoje pasaulinėje parodoje, dar būdama carinės Rusijos sudėtyje. Mūsų šalis oficialiai EXPO parodose dalyvauja nuo 1937 m., o atgavusi nepriklausomybę nepraleido nė vienos ir iš viso yra dalyvavusi jau trylikoje EXPO parodų.

Šias parodas aplanko milijonai žmonių. Osakoje 1970 m. užfiksuotas rekordas (63 mln. lankytojų) buvo sumuštas 2010 m., kai parodą Šanchajuje aplankė net 73 mln. žmonių.

Dėl visą pasaulį sukausčiusios COVID-19 pandemijos pasaulinė paroda pirmą kartą per visą istoriją bendru joje dalyvaujančių valstybių sutarimu buvo atidėta metams, nesikeičia nei jos tema, nei anksčiau planuotas dalyvių skaičius, nei pavadinimas – nors paroda prasidėjo 2021 metų spalį ir baigsis 2022 m. kovo 31 d., ji vadinasi EXPO 2020.

Studiją „Kvapnūs papuošalai“ reprezentuoja „Balticamber“

Studijos „Kvapnūs papuošalai“ įkūrėja ir vadovė Agnė Aleškevičienė pasakojo, kad ją maloniai nustebino vienos iš nuolatinių EXPO parodų dalyvių atstovo skambutis su pasiūlymu dalyvauti parodoje ir pristatyti vieną iš naujausių savo produktų – aliejinius kvepalus „Balticamber“.

Agnė juokavo, kad sulaukusi netikėto skambučio iš pradžių pagalvojo, jog tai balandžio 1-osios pokštas ar telefoninių sukčių apgaulė. Įsitikinusi, kad kvietimas tikras, žinoma, sutiko dalyvauti.

Aliejiniai kvepalai „Balticamber“ – vieni iš penkių populiariausių Agnės sukurtų kvepalų, mugėse ir kitose prekybos vietose sulaukiantys didžiausio pirkėjų dėmesio. Beje, vos pradėjusi juos gaminti, Agnė sulaukė kolegų patarimų, kad šiuos kvepalus reikia vežti į tarptautines parodas.

„Balticamber“ pagrindinis kvapas, ką ir išduoda pavadinimas, gintaro. Juk Baltijos gintaras – išskirtinės rūšies, laikomas vertingiausiu ir kokybiškiausiu. Gintaras laikomas sėkmės akmeniu, jis taip pat garantuoja sėkmę meilėje bei vedybose. Gintaras yra susijęs su ilgaamžiškumu, tęstinumu, ilgu išlaikymu to, ką turime geriausio, suteikia nerūpestingumo, paslankumo, kūrybingumo, atneša sėkmę, klestėjimą, apsaugo, o nervingi žmonės, tampa ramesni. Gintaras padeda atsikratyti energijos blokavimo, stiprina kūną, padeda priimti tinkamus sprendimus, išsklaido negatyvumą. „Balticamber“ aromaterapiniai kvepalai – dervingas, saldus, šiltas ir paslaptingas kvapas, leidžiantis pajusti saulėtų jūros kopų jaukumą ir jų suteikiamą poilsį, senolių išmintį ir gebėjimą susikaupti.

Lietuvos paviljonas yra įsikūręs 1000 kv. m pastate. Vienoje iš patalpų, šalia nedidelio lietuviškų patiekalų ir gėrimų restorano, veikia ir suvenyrų krautuvėlė. Joje prekiaujama įvairiais Lietuvoje kurtais suvenyrais, indais ir gintaro papuošalais bei Agnės kurtais kvepalais.

Parodoje dalyvauja ir dar vienas Birštono atstovas – UAB „Birštono mineraliniai vandenys ir Ko“.

Geros emocijos – per kvapus

Maždaug prieš trylika metų Agnė pradėjo kurti papuošalus, o prekės ženklui „Kvapnūs papuošalai“ – penkeri.

Ji pasakojo, kad pradėjusi kurti papuošalus greitai susidomėjo ir aromaterapija. Taip šalia papuošalų, tiksliau, papildydami vieni kitus, atsirado kvapnūs aliejai, muilai. Psichologijos studijas baigusi Agnė savo žinių bagažą plėtė skaitydama knygas, straipsnius, lankydama aromaterapijos, kosmetikos gamybos ir kitokius kursus. Visa tai leido suprasti, kad kvapai ir spalvos padeda susikurti geresnę nuotaiką, pagerinti savijautą.

Studijoje „Kvapūs papuošalai“ Agnės sukurtų rankų darbo papuošalų, muilų, kvepalų galima įsigyti ne tik ko ne visose didžiausiuose Lietuvos miestuose vykstančiose mugėse. Ji dažna ir mažesnių miestų ar miestelių renginių viešnia, jos gaminiais prekiaujama Vilniuje, Kaune, Kretingoje, Molėtuose.

Agnė taip pat veda edukacinius užsiėmimus, kurių dalyvių amžius, galima sakyti, neribojamas, nes dalyvauja ir darželinukai, ir garbūs senoliai. Ji dažnai kviečiama į mergvakarius, gimtadienio šventes, stovyklas, darbo vakarėlius, konferencijas ir panašius renginius, kurių organizatoriai atsipalaidavimui pasirenka edukacines programas. Kūrybinius užsiėmimus ji veda ne tik Birštone, bet yra kviečiama ir į kitus Lietuvos miestus.

Šiais metais Agnė pirmą kartą Birštone 6–12 metų vaikams surengė dienos stovyklą, kurios dviejose pamainose dalyvavo beveik 80 vaikų.

Nauja studija – Alytuje

Studija „Kvapnūs papuošalai“ ką tik duris atvėrė ir Alytuje. Alytiškiai bei miesto svečiai bus kviečiami į pažintį su aromaterapija, eteriniais aliejais, natūraliais kristalais, papuošalų kūrimo principais ir technologijomis, muilų gamyba, brandinimu bei laikymu, bus mokomi kurti kvepalus, žvakes, kvapnius papuošalus, muilus.

Kalėdiniu laikotarpiu studija persikels į išskirtinį „Kvapnių papuošalų“ paviljoną-kupolą, kuris bus įsikūręs Rotušės aikštėje, prie Alytaus miesto savivaldybės. Kupole vyks ne tik prekyba Agnės gaminiais, bet ir edukaciniai užsiėmimai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close