5 patarimai, kaip sutaupyti perkraustymui skirtas išlaidas

Persikėlimas į naują gyvenamąją vietą gali būti vienas įdomesnių nuotykių į kurį leisitės. Juk nauja aplinka daro stiprų poveikį žmogaus savijautai bei nuotaikai. Tačiau šis etapas taip pat reikalauja daug planavimo logistikos ir biudžeto prasme. Siekiant išvengti streso bei didelių išlaidų daiktų perkėlimui į naują vietą, pateikiame 5 svarbius patarimus, kurie leis mėgautis persikėlimo į naują gyvenamąją vietą procesu.

1. Parduokite, dovanokite arba išmeskite nereikalingus daiktus

Liko vos keli mėnesiai, kai bus baigti remonto darbai, arba kada pagaliau atsiimsite naujo būsto raktus? Pats laikas pradėti galvoti apie nereikalingų daiktų atsikratymą. Persikraustymas – tai puiki proga atskirti reikalingus ir nereikalingus daiktus bei tvarkingai, be perteklinių daiktų, pradėti gyvenimą naujuose namuose. O kad perkraustymas nekainuotų tiek daug, galite bandyti geresnės būklės nenaudojamus daiktus parduoti. Tai leis sumažinti daiktų kiekį bei šiek tiek užsidirbti.

Žinoma, ne visus baldus, rūbus ar elektroninius prietaisus gali pavykti sėkmingai parduoti, tokiu atveju galite juos tiesiog dovanoti. Paprastai, žmonės yra linkę patys atvykti ir pasiimti jiems reikalingus daiktus, tad jeigu tai bus didesnis baldas, nereikės patiems vargti jį išrenkant ar pervežant į specialiai tam skirtą atliekų aikštelę.

Nereikalingų daiktų atsikratymo naudą pajusite ir tuo metu, jeigu naudositės perkraustymo įmonių paslaugomis. Įprastai, perkraustymo įmonių darbuotojai atlygį ima už išdirbtas valandas, tad kuo daugiau daiktų turėsite, tuo daugiau turėsite sumokėti už jų suteiktas paslaugas. Parduokite, dovanokite arba išmeskite nereikalingus, ilgai nenaudojamus daiktus ir gyvenimą naujame būste pradėkite su naujais įpročiais.

2. Kūrybiškai galvokite apie pakavimo medžiagas, trūkstamas – įsigykite

Norint pervežti daiktus į kitą vietą, pirmiausia reikia juos tinkamai supakuoti. Tačiau neskubėkite pirkti pakavimui skirtų medžiagų – dėžių, apsauginių tūrio užpildymo priemonių. Apgalvokite, ką galite panaudoti iš namuose esančių daiktų. Surinkite visas turimas dėžes į vieną vietą – galbūt jų turite tiek daug, kad papildomų priemonių įsigyti reikės labai nedaug? Tiesa, buitinę techniką reikėtų pakuoti į originalias dėžes. Jeigu jų neišsaugojote, pasirūpinkite tinkamo dydžio kartoninėmis dėžėmis, tūrio užpildo granulėmis ir apsaugine plėvele – taip galėsite būti tikri, kad pervežant daiktus prietaisai nebus pažeisti.

Žinoma, nepamirškite ir kitų dūžtančių daiktų. Paprastai visus stiklinius, keramikinius, greitai dūžtančius daiktus rekomenduojama suvynioti į burbulinę plėvelę, tačiau ją gali puikiai atstoti namų tekstilė, rūbai. Tiesa, dūžtantys daiktai negali laisvai judėti bagažinėje ar specialiai pervežimui skirtoje priekaboje, furgone, tad teks juos sudėti į dėžes užtikrinant, kad juose esantys tušti tarpai bus užpildyti specialiomis priemonėmis.

Kai surinkote visas namuose rastas dėžes bei tūrio užpildymo priemones, pasidarykite išsamų sąrašą, kokių pakavimo medžiagų trūksta. Nepamirškite į sąrašą įtraukti dėžių, burbulinių plėvelių, apsauginių profilių, plastikinių maišų bei lipnios plėvelės. Žinant ko trūksta neišleisite pinigų nereikalingoms priemonėms, o ir sutaupyti bus daug paprasčiau.

3. Daiktus pakuokite patys

Viską ar bent jau dalį daiktų supakuodami patys galite gerokai sumažinti perkraustymui skirtas išlaidas. Jeigu pakavimu rūpinsitės patys ir nelauksite paskutinės minutės šiems darbams atlikti, išsaugosite ne tik pinigus, kuriuos reikėtų sumokėti perkraustymo įmonei, bet taip pat galėsite surasti parduotuvę, kur pakavimo medžiagos kainuoja mažiau. Be to, kontroliuodami pakavimo procesą galėsite tinkamai pasirūpinti jums brangių daiktų saugumu. Tinkamos pakavimo medžiagos ir kruopštus darbas padės apsaugoti trapius ar lengvai pažeidžiamus daiktus, baldus.

4. Apsvarstykite, koks perkraustymo būdas jums labiausiai tinka

Kai turimo turto nedaug, o nauji namai netoli, pigiausias būdas persikraustyti yra viską supakuoti patiems ir pervežti savo ar draugų automobiliais. Tokiu atveju, galite persikraustymą vykdyti sau patogiu tempu ir mokate tik už automobiliui reikalingus degalus.

Kitas dažnai pasirenkamas variantas kraustantis – naudojant nuomojamą sunkvežimį ar priekabą su tentu. Jeigu reikia pervežti daugiau daiktų nei telpa į jūsų turimą automobilį, ekonomiškiausias būdas yra išsinuomoti furgoną ar priekabą su tentu ir paprašyti draugų pagalbos kraunant bei iškraunant daiktus. Tai kainuos žymiai mažiau nei perkraustymo paslaugos. Be to, visus daiktus reikėtų supakuoti iš anksto, kad išsinuomavus sunkvežimį liktų tik viską sukrauti, pervežti ir iškrauti – tai padės sumažinti nuomos išlaidas.

5. Kraustykitės ne sezono metu

Vienas iš paprasčiausių būdų sutaupyti pinigų persikraustant – visus darbus atlikti pačiam. Tačiau ne visi tam turi laiko ar noro, tad jiems į pagalbą skuba perkraustymo įmonės. Tiesa, jeigu jomis jau esate naudojęsi turbūt žinote, kad tai nėra itin pigi paslauga. Iš tiesų, norint sutaupyti, jums gali pagelbėti tinkamos datos pasirinkimas. Svarbiausia išvengti kraustymosi sezono, kuris yra nuo gegužės iki rugsėjo. Šiuo laikotarpiu žmonės dažniausiai nusprendžia kraustytis į naujus namus, greičiausiai dėl palankių oro sąlygų. Taigi, padidėjus paklausai paprastai padidėja ir perkraustymo įmonių paslaugų kainos. Jeigu kraustysitės ne sezono metu, pavyzdžiui anksti pavasarį, rudenį ar net žiemą, įvairios perkraustymo paslaugos gali kainuoti gerokai mažiau.

Sutaupyti galima ir tinkamai pasirinkus savaitės dienas. Savaitgalį paprastai kraustosi daugiau žmonių, todėl paslaugos penktadienį–sekmadienį gali kainuoti daugiau nei pradžioje savaitės. Be to, pirmomis savaitės dienomis gerokai lengviau surasti neužimtą perkraustymo įmonę ar laisvą nuomojamą sunkvežimį. Jeigu turite galimybę nedirbti darbo dienomis ir pasirūpinti daiktų pakavimu bei pervežimu, būtinai tuo pasinaudokite – taip galite sutaupyti dalį persikraustymui skirtų pinigų.

Mintis, kad greitai kraustysitės į naują gyvenamąją vietą džiugina daugelį, tačiau atėjus laikui pakuotis daiktus, dažnai sulaukiama nerimo ir streso. Trūksta pakavimo medžiagų, turimi daiktai netelpa į vieną automobilį, furgoną ar priekabą, greitai dūžtančios vazos, indai pavojingai juda dėžėse ar mašinos bagažinėje. Viso to išvengti galite pradėję planuoti perkraustymo darbus iš anksto. Sumažinkite pervežamų daiktų kiekį atsikračius senų ir jau nebereikalingų daiktų, surinkite visas namuose turimas pakavimo medžiagas į vieną vietą, sudarykite sąrašą ko trūksta ir nuspręskite, kaip pervešite daiktus į kitą būstą. Šių paprastų žingsnių atlikimas laiku, padės jums išvengti nereikalingo streso bei tuo pačiu sumažinti perkraustymui skirtas išlaidas.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close