Nuo ko pradėti, jei norite turėti sveikus ir baltus dantis?

Nors daugelis iš mūsų svajoja apie ryškiai baltą šypseną, svarbiausia, kad pirmiausia turime pasirūpinti savo dantų sveikata. Kodėl apie dantų ėduonį rašoma ir kalbama daug. Išsiaiškinus didžiausios žalos dantims priežastį, bus lengviau rasti būdų, kaip šią žalą sumažinti.

Kodėl dantys genda, ar galime jiems padėti?

Dantų ėduonis yra viena iš dantų gedimo priežasčių, o dantų kariesą gali sukelti burnoje esančios bakterijos. Vartojant angliavandenius, burnoje esančios bakterijos suskaidys juos į rūgštis, kurios gali pažeisti dantis. Dantų ėduonis yra gana paprastas ir norint jį išnaikinti, nereikia profesionalios pagalbos. Tiesa, burnoje esančios bakterijos sukelia ne tik dantų ėduonį, bet ir kitas dantenų ligas, galinčias sukelti ėduonį.

Dantų ėduonis, kartais vadinamas kariesu, vyksta gana greitai, todėl nustoję rūpintis dantimis greitai pastebėsite neigiamus burnos pokyčius. Jei dantys nebus valomi ar neprižiūrimi, ant dantų susidarys apnašos. Taip, ne tik ant dantų, bet ir tarpdančių, alveolėje. Šiuose supuvusiuose dantyse su apnašomis gali būti daug bakterijų, kurios kenkia mūsų burnos ertmei. Ilgalaikis dantų apnašų buvimas ant dantų pirmiausia gali sukelti nemalonų burnos kvapą. Dantys gali pradėti atrodyti negražiai ir pasikeisti jų spalva. Dažniausiai net dantenos netenka raudonumo ir tampa baltos. Ankstyvosiose dantų ėduonies stadijose dažniausiai ant dantų atsiranda baltų dėmių, vėliau jos virsta kariesu, rudais ar net juodais plėmais.

Burnos higienos poreikis yra didelis, dėl to nepamirškite apsilankyti pas odontologą

Dantų ėduonies priežastys gali būti labai įvairios, tačiau reguliari burnos higiena gali padėti išvengti dantų ėduonies ir padėti išlaikyti sveikas dantenas. Daugelis žmonių atkreipia dėmesį tik į savo dantis, todėl nesitiki, kad dantų apnašos kaupsis ir ant liežuvio bei dantenų.

Yra dviejų tipų dantų higiena:

● Individuali – tai higiena, kuomet asmuo valo dantis du kartus per dieną. Nepamirškite naudoti ne tik dantų pastos ir šepetėlių, bet ir dantų siūlo bei skalavimo priemonės. Naudokite mišrius judesius valydami dantis.

● Profesionali, tai procedūra, daroma atvykus pas ekspertą. Profesionalias burnos higienos procedūras rekomenduojama atlikti du kartus per metus. Tinkamai jais rūpinantis, dantys gali išlikti sveiki ir gražūs ilgą laiką. Profesionalios burnos higienos tikslas – užkirsti kelią periodonto ligų atsiradimui, pašalinti minkštasias ir kietasias apnašas (akmenis), sumažinti dantų jautrumą, atjauninti burnos ertmę. Gera burnos higiena yra viena iš pagrindinių dantų ligų ir dantų ėduonies prevencijos priemonių. Dantų apnašos ir jose esantys mikroorganizmai gali turėti įtakos dantų ėduonies vystymuisi.

Dėl nemalonaus kvapo burnoje gali susidaryti dantų akmenys, nepašalinus bakterijų ir skatinti jų dauginimąsi, sukeldami gingivitą, ėduonį ir periodontitą

Vienas geriausių būdų išvengti šių dantų ir dantenų ligų – atlikti profesionalias burnos higienos procedūras, po kurių seka kasdienė burnos priežiūra. Netinkamai prižiūrint burnos ertmę ir naudojant netinkamas burnos priežiūros priemones, dantys gali būti pažeisti iš vidaus. Nedaug žmonių žino, kad pasirinkus tinkamus įrankius taip pat galima tinkamai pasirūpinti. Dažnai ne kartą užsimename apie burnos higieną, tačiau reikia atminti, kad dažnai minimas kalcis gali būti vertinamas, nes daržovės ir vanduo gali padėti organizmui jaustis geriau.

Reguliarūs vizitai pas specialistą gali padėti išvengti burnos problemų. Rūpinkitės savimi ir jausitės bei atrodysite puikiai! Burnos higienos vizitą rasite „Romanovo” internetiniame puslapyje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close