Profesinis informavimas ir konsultavimas Prienų rajono mokyklose

Prienų švietimo centras pateikė paraišką Švietimo mainų paramos fondui ir gavo finansavimą projektui „Profesinis konsultavimas ir informavimas Prienų rajono savivaldybės mokyklose“.

Projekto tikslas – suteikti pedagogams žinių, plėtojant jų gebėjimus ir kompetencijas, kaip kryptingai ugdyti mokinius, sugebančius planuoti tolimesnę savo karjerą.

Šiandien laikomasi nuomonės, kad asmens karjeros sėkmė didžiąja dalimi priklauso nuo jo gebėjimo savarankiškai orientuotis chaotiškame, nuolat kintančiame šiuolaikiniame darbo pasaulyje. Tai nelengva užduotis, kuriai įgyvendinti reikalingos asmeninės karjeros valdymo kompetencijos. Šios kompetencijos apima asmens gebėjimą pažinti ir įsivertinti save (savo interesus, vertybes, gabumus, asmenines savybes, kompetencijas, stipriąsias bei tobulintinas puses). Reikia greitai prisitaikyti prie besikeičiančių visuomeninio gyvenimo bei aplinkos sąlygų, atrasti naujas galimybes karjerai įgyvendinti.

Mokytojas, klasės vadovas yra arčiausiai mokinio, todėl turi turėti supratimą apie karjeros planavimą, gebėti padėti mokiniui sąmoningai pasirinkti ir kurti savo būsimą karjerą. Prienų švietimo centras gegužės 15 d. organizavo pažintinę metodinę išvyką į Kauno kolegijos studentų priėmimo ir karjeros centrą. Mokyklų atstovai turėjo galimybę susipažinti su kolegijos fakultetais, studijų programomis.

Gegužės pabaigoje įvyko seminaras „Pagalbos mokiniui teikimas, planuojant jo karjerą“. Seminaro lektorius – psichologas, karjeros konsultantas Algimantas Smailys supažindino su profesinės karjeros planavimo ir ugdymo karjerai svarba mokykliniame amžiuje. Išaiškino šiuolaikinę karjeros sampratą ir karjerai svarbias kompetencijas. Išanalizavo, kas lemia mokinių sėkmingą karjerą. Tikslas – plėtoti mokytojų kompetencijas, reikalingas mokinių konsultavimui karjeros kompetencijų ugdymo bei karjeros sprendimų priėmimo klausimais.

 

 

Daiva Buzienė,

 Švietimo centro metodininkė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close