Atminties keliais: Vytauto Mačernio stotelės. Laiškai. Lapkričio 7 d. 15 val. Birštono kurhauze

Poeto Vytauto Mačernio 100–sioms gimimo metinėms koncertinė įstaiga „Kauno santaka“ iniciavo meninį triptiką „Atminties keliais: Vytauto Mačernio stotelės“. Viena iš triptiko programų – monospektaklis „Laiškai“.

Valandos trukmės literatūrinėje – muzikinėje programoje perteikiamos poeto mintys ir vidinis monologas su jo mylimąja Brone Vildžiūnaite. Tai tarsi laiškai be atsako, kuriuos poetas rašė 1941–1944 metais. Kelionės, laukimas, santykis su savo šeima ir begalinis troškimas būti kartu su savo mylimąja, kartu kurti ateitį… Liūdnos ir žaismingos, kasdienės ir svajingos mintys jungiasi su eilėraščiu ir koncertinių kanklių, birbynės, tabalų muzikos garsais, kuriančiais foną Vytauto Mačernio gyvenimui.

Trapų poeto pasaulį kuria aktoriai Saulius Čiučelis ir Saulius Bagaliūnas, Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“ atlikėjai – Lina Murauskienė, Narimantas Murauskas ir Justinas Buta. Vytauto Mačernio laiškų ir poezijos vėrinį sujungė režisierius Arvydas Lebeliūnas, garsinius sprendimus sukomponavo kompozitorė Zita Bružaitė.

„Laiškai“ – tik vienas renginys iš V. Mačernio 100-osioms gimimo metinėms dedikuoto triptiko „Atminties keliais: Vytauto Mačernio stotelės“. Be pastarą programą rengiančio Kauno muzikos ansamblio „Ainiai“, su V. Mačerniu susijusius projektus įgyvendins ir kiti du koncertinės įstaigos „Kauno santakos“ kolektyvai. 60-metį šiemet minintis Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ jubiliejiniame vakare „Ąąąąąąžuolissimo!“ spalio 20 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje pristatys mačernišką premjerą – kompozitoriaus Raimundo Martinkėno specialiai sukurtą kūrinį „Songs of Myself“ (Dainos apie save). Trečiąjį nusilenkimą V. Mačerniui kartu su aktoriumi Dainiumi Svobonu atliks Kauno bigbendas – tai virtualus Vytauto Mačernio skaitinių ciklas pavadintas pagal poeto eilėraštį „Linksmo valkatos pasipasakojimas liūdnam poetui“. Jo metu bus galima garsais ir mintimis pasivaikščioti netikėtais poeto išminties liudijimais, atskleidžiančiais ne tik lyrinę, bet ir pašėlusią poeto dvasią.

*****

Programos metrika:

Trukmė – 1 h 10 min

Bilieto kaina 6 eurai (bilietus įsigyti Birštono KC kasoje ir Tiketa.lt)

Organizatorius: koncertinė įstaiga „Kauno santaka“, www.kaunosantaka.lt

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close