Pociūnuose – Lietuvos 15 metrų klasės sklandymo čempionatas

Šeštadienį Pociūnuose prasidėjo Lietuvos 15 metrų klasės sklandymo varžybos. Dėl čempiono vardo  į kovą stojo trisdešimt pilotų. Kauno aviacijos sporto klubo (KAASK) vardo pasiryžę  ginti devyniolika sklandytojų, tarp jų ir trys prieniškiai: Edita Skalskienė, Vytautas Sabeckis ir Vytautas Paulauskas. Septyni atvyko iš Vilniaus, po du– iš Klaipėdos ir Panevėžio.  

Pirmosios skraidymų dienos rytas nežadėjo nieko gero. Apniukęs dangus, vos ne žeme šliaužantys debesys, stiprus vėjas, per radiją sklindančios meteorologų prognozės išties nebuvo palankios sklandymo sportui. Tik vidurdienį retkarčiais iš debesų sluoksnio išlendanti saulutė , o ir vietinių meteorologų pranašystė nuteikė optimistiškai – skrisim. Ir tikrai, neužilgo ištisinė debesų masė pradėjo formuotis į, sklandytoju terminu kalbant „ debesų gatves“  ir  netrukus visi „baltasparniai“  buvo pakelti į orą.

 Skelbiamas169 kmtrikampio maršrutas. Jį įveikė  septyniolika varžybų dalyvių. Nugalėtojas – klaipėdietis  Gintas Zubė skrydžio užduotį įveikė98,5 km/val. greičiu, V. Paulauskas  finišavo  aštuntas, V. Sabeckis – dvyliktas, E. Skalskienė – trylikta. Sekmadienio ryto orai niekam nekėlė abejonių – skelbiamas 267,8 kmtrikampio maršrutas. Deja jį įveikė tik dešimt pilotų. Šįkart greičiausias buvo kaunietis Vladas Motūza (88 km/h). Iš prieniškių geriausiai sekėsi ketvirtą vietą užėmusiam V. Sabeckiui. E. Skalskienė ir V. Paulauskas finišo nepasiekė ir buvo priversti leistis į aikšteles. Po dviejų pratimų  pirmauja Gintas Zubė, Vladas Motūza ir Gintautas Butnoris. V. Sabeckis  – septintas, E. Skalskienė – dvylikta, V. Paulauskas – tryliktas. Pirmadienį orai subjuro. Atrodo, lis visą savaitės pradžią.

Čempionatas Pociūnuose vyks iki liepos 1 dienos. Jam užskaityti reikia mažiausiai keturių skridimo užduočių.

O. Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close