Edukacija „Kuo žymūs mūsų Veiveriai?“

Ruduo – spalvingas metų laikas, kviečiantis keliauti, pasinerti į gamtą, pažinti mus supančią aplinką, jos istoriją. Pažinimo poreikį sužadino ir užsitęsusi pandemija, paskatinusi atsigręžti ir susidomėti savo istorija ir kultūra. Vis daugiau žmonių nori sužinoti ir apie Veiverių kraštą. Jų smalsumui patenkinti, Veiverių biblioteka parengė edukacinę programą „Kuo žymūs mūsų Veiveriai?“, kurioje rugsėjo mėn. jau dalyvavo keliautojai iš Alytaus, Kauno ir Stakliškių, spalio 5 d. – gausus biržiečių ir panevėžiečių būrys, o spalio 9 d. – kaimyninės Garliavos lopšelio-darželio „Eglutė“ kolektyvas.

Edukacinių ekskursijų metu Veiverių bibliotekos bibliotekininkė Oksana Venckūnienė užsiėmimo dalyviams pasakoja Veiverių miestelio atsiradimo istoriją, apie buvusios Veiverių Mokytojų seminarijos mokytojų ir auklėtinių likimus. Ši įstaiga, išgarsinusi Veiverius visoje Lietuvoje ir pasaulyje, buvo įkurta buvusiuose Arklių pašto rūmuose, pastatytuose Imperinio klasicizmo stiliumi. O Arklių pašto rūmų temą pratęsia apsilankymas Kazimiero Skučo Rimorystės muziejuje. 2020 m. muziejaus ekspozicija buvo papildyta ir perkelta į naujas erdves, todėl svečiai gali ne tik pasigrožėti eksponatais, bet ir pasėdėti karietose, rogėse – lyg pabuvoti kitame, seniai prabėgusiame laike.

Registruotis į edukacinį užsiėmimą-ekskursiją „Kuo žymūs mūsų Veiveriai?“ kviečiame el. p. oksana.venckuniene@prienubiblioeka.lt arba tel. +370 319 68 282.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close