Kviečiame drauge įkelti inkilus Kazlų Rūdos parko sparnuotiems šeimininkams

Jau antrus metus Lietuvoje Europos socialinio fondo agentūra įgyvendindama iniciatyvą „Metas keisti“, kuri skatina vietos bendruomenes, NVO, veiklius gyventojus, klubus, savivaldas kurti iniciatyvas ar prie jų prisidėti, suvienyti skirtingo amžiaus žmones siekiant parodyti savanoriškos ir bendruomeninės veiklos pridėtinę̨ vertę. Iniciatyva yra ne tik apie bendruomeniškumą ir savanorystę – ji apie skatinimą̨ veikti, keisti pasaulį, aplinką, visuomenę, valią ir norą̨ dalintis savo laiku, kompetencijomis, talentu ir gerumu.

10 Lietuvos savivaldybių bus įgyvendinta 10 prasmingų ir reikalingų iniciatyvų kartu su vietos bendruomenėmis ir savanoriais. Viena iniciatyva „Miško choras“ atkeliauja ir į Kazlų Rūdą.

Spalio 16 d., šeštadienį, 12 val. ateikite prie STIHL Virvių parko estrados – kartu ne tik kelsime inkilus, įrenginėsime stendus ir kabinsime lesyklas, bet ir šauniai praleisime laiką gamtoje.

Žinomas gamtininkas, daugiau nei 80 knygų apie gamtą autorius, tyrinėtojas bei fotografas Selemonas Paltanavičius papasakos apie paukščius, o ornitologas Darius Musteikis pamokys, kaip, kada ir kur iškelti medinius namelius sparnuotiems parko šeimininkams.

Be to, visi atvykusieji turės unikalią galimybę išmaniuoju įrenginiu nuskaitę QR kodą išgirsti daugiau nei 10 paukščių balsus ir drauge sukurti galingą „Miško chorą“.

Visomis priemonėmis bus pasirūpinta – iš jūsų tereikia geros nuotaikos ir entuziazmo.

Apie iniciatyvą skaitykite ir registruokitės www.metaskeisti.lt

„Metas keisti“ – Europos socialinio fondo agentūros (ESFA) inicijuota komunikacijos kampanija, kuri skatina gyventojus dalyvauti savanoriškoje ir bendruomeninėje veikloje. Kampanija finansuojama Europos socialinio fondo lėšomis.

Iniciatyvos „Miško choras“ programa

Kur: Kazlų Rūdoje, STIHL Virvių parke

Kada: spalio 16 d. 12 val.

12:00–12:30 Gamtos tyrinėtojo, rašytojo bei fotografo Selemono Paltanavičiaus paskaita apie paukščių gyvenimo būdą, buveines, išvaizdą ir mitybos įpročius bei paukščius, kurie gyvena šiame parke

12:30–12:45 Ornitologo Dariaus Musteikio pasakojimas apie inkilų rūšis ir kaip, kur ir kada kelti medinius namelius sparnuotiems parko šeimininkams bei kaip pasigaminti inkilą

12:45–13:00 Inkilų dirbtuvės, kurių metu pasidarysite ruošinius varnėnų inkilams

13:00–13:50 Inkilų kėlimas ir virtualaus paukščių choro premjera

13:50–14:00 Iniciatyvos svečiai ir dalyviai vaišinasi žolelių arbata

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close