Spalvinga Birštono TAU kelionė

Netruko pralėkti dar viena vasara. Birštoną, kaip ir visą Lietuvą, apglėbė rudeniškos nuotaikos. Birštono TAU studentai, vadovaujami N. Jakimonienės, jau ruošiasi naujiems mokslo metams. Šiais metais prieš iškilmingą mokslo metų atidarymą jie, lydimi gidės Danutės, vyko į labai įspūdingą kelionę – aplankė Joniškėlį, kur bendravo su nepaprastai charizmatišku ir be galo daug žinančiu apie savo kraštą gidu Viktoru. Keliautojai lankėsi prie nepaprasto Joniškėlio akmens, kuris visoms vienišoms moterims suteikia galimybę surasti gyvenimo draugą, tik labai jau ypatingi apeigų ritualai. Juokėmės iš širdies, klausydami apie tuos ritualus ir visas apeigas.

Gidas Viktoras papasakojo apie įspūdingą didikų Karpių, atvykusių gyventi į Lietuvą iš Italijos, giminę, apie paskutinį Joniškėlio dvaro savininką ir jo aistrą raguočiams, apie nepaprastas naktines edukacijas dvaro parke ir liūdną meilės istoriją, nutikusią dvare. Kalbėjome apie Gabrielę Petkevičaitę-Bitę, J. Žemaitę ir kitus iškilius to krašto žmones, sužinojome daug naujų įdomių detalių iš jų gyvenimo. Sužavėti ir puikios nuotaikos vykome į Pakruojo dvarą, kur laukė fantastiškos ekspozicijos: gėlės ir V. Šekspyro kūrinių herojai. Pasinėrėme į rudens ir gėlių harmoniją, fotografavome ir dalijomės fantastiškais kadrais. Darėsi šiek tiek liūdna, kad kamera nepajėgia užfiksuoti viso to grožio.

Kelionės metu aplankėme ir Burbiškių dvarą, žavėjomės jo statiniais, klausėmės gidės pasakojimo apie Mykolą Baženskį, jo šeimą, apžiūrėjome muziejaus ekspoziciją. Burbiškio dvaro spalvinga architektūra ir gamtos grožis, nuostabus parkas visus užbūrė. Nesiliovėme spragsėję fotoaparatais.

Iš Burbiškių vykome į Lietuvos prezidento A. Smetonos vasaros rezidenciją, Užugirio dvarą. Čia galėjome pasivaikščioti po prezidento šeimai priklausiusias patalpas, sužinojome daug įdomių istorijų apie A. Smetoną ir jo žmoną Sofiją, žiūrėjome dokumentinius filmus.

Kelionė buvo labai spalvinga, gausi įvairiausių detalių ir nuotykių, be to, visus užvaldė puiki nuotaika. Lietus, kurį pranašavo mūsų meteorologai, pasigailėjo keliautojų ir pasipylė tik grįžtant namo, kai jau sėdėjome autobuse. Dėkojame kelionės organizatoriams A. Kisieliui ir N.Jakimonienei už puikią ekskursiją, vairuotojui Tomui už jo paslaugumą ir draugiškumą, o vieni kitiems – už puikias drauge praleistas akimirkas. Gera būti Jūsų komandos dalimi.

Birštono TAU dekanė A. Ferevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close