ARATC patirtis pristatyta Armėnijos ministerijų ir savivaldybių atstovams

„Trūksta žodžių apsakyti tam, ką pas jus pamatėme. Sunku patikėti, kad mums pavyks padaryti kažką panašaus, bet labai gerai, kad galėjome savo akimis pamatyti, kas sukurta, kaip tai veikia ir iš pirmų lūpų išgirsti pasidalijimą gerąja patirtimi, kad galėtume planuoti, kokia linkme mums eiti, kokius žingsnius pirmiausia reikia daryti“, – sakė Armėnijos aplinkos viceministrė Anna Mazmanyan, susipažinusi su Alytaus regiono atliekų tvarkymo sistema.

Ši sistema, jos raida bei šiandienos rezultatai buvo pristatyti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (ARATC) technologijų parke apsilankiusiems Armėnijos Respublikos Aplinkos, Ekonomikos bei Teritorinio valdymo ir infrastruktūros ministerijų ir Jerevano savivaldybės atstovams. Svečiai domėjosi Alytaus patirtimi, kuriant ir administruojant regioninę atliekų tvarkymo sistemą.

„Svarbiausia – nebijoti. Darykite, kurkite. Mes prieš dvidešimt metų taip pat važiavome į gerokai toliau atliekų tvarkymo srityje pažengusias šalis, žiūrėjome, mokėmės iš jų. Iš pradžių atrodė, kad mums niekada nepavyks pasiekti tokio lygio, koks buvo ten. Bet pavyko!“, – sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro direktorius Algirdas Reipas.

Jis atsakė į svečių klausimus, pasidalijo įžvalgomis ir patirtimi – ARATC buvo pirmasis Lietuvoje įkurtas regioninis atliekų tvarkymo centras. Šiuo metu atliekos jame tvarkomos pažangiais, aplinkai saugiais būdais, naudojant modernią techniką, sukurta ir sėkmingai veikai antrinio daiktų panaudojimo sistema.

Armėnijos delegacijos vizitas yra Lietuvos Respublikos vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos projekto „Tvaraus stiklo ir plastiko atliekų valdymo sistemos sukūrimas“ dalis. Projekto metu Lietuvos ekspertai parengė pasiūlymus Armėnijos teisinės sistemos reformai atliekų valdymo srityje ir depozito modeliui.

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close