Ir „Giliukas“ įžengė į XXI amžių

Rugsėjo 16 d. visuomenei iškilmingai pristatytas Birštone (buvusiame Birštono vienkiemyje) esantis ir renovuotas lopšelis-darželis „Giliukas“.

Vos prieš metus, spalio mėnesį, nusprendus į „Giliuko“ renovaciją investuoti beveik pusantro milijono eurų, įpusėjus šių metų rugsėjui, lopšelis-darželis atvėrė duris ne tik savo ugdytiniams, bet ir visuomenei.

Ir lankytojams, ir keliaujantiems pro šalį sunku atpažinti nauju dizainu pasipuošusį pastatą. Anksčiau apsiblausęs, per dešimtmečius apardyta balta dažų danga liūdinęs „Giliukas“, po renovacijos tapo neatpažįstamas ne tik išore, bet ir vidumi. Nedidelės darželio vidinės patalpos, skirtos Birštono mažiesiems, išsiplėtė kone dvigubai, pasipuošė nauja grindų ir sienų danga, šilumos į lauką nepraleidžiančiais langais ir gamyklos dažais bei laku dar kvepiančiu inventoriumi.

Darželiui buvo keliamas tikslas turėti 56 ugdytinius. Tokiu jų skaičiumi atidarymo dieną ir džiaugėsi lopšelio-darželio direktorė Regina Gustaitienė bei Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Šiuo metu lopšelyje-darželyje yra 4 vaikų grupės, viena iš jų – paruošiamoji.

Į oficialų atnaujinto „Giliuko“ atidarymą atskubėjo ir LR Seimo narys Andrius Palionis, Birštono savivaldybės tarybos nariai bei administracijos darbuotojai, rangovai, daugelio Birštono įstaigų vadovai, kurie džiaugėsi vis labiau besikeičiančiu Birštonu. Renovuotą pastatą palaimino Birštono Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonas Jonas Dalinevičius. O naująjį „Giliuko“ logotipą bei suvenyrus su juo sukūrė ir šventės svečius apdovanojo „Giliuko“ direktorės dukra Julija.

Tiesa, kol kas renovuota tiek grupių patalpų, kad tilptų vaikai. Kitas patalpas planuojama remontuoti ateityje. Tėvų bendruomenės bei savivaldybės dėka vaikai jau džiaugiasi lauko žaidimais ir čiuožyklomis. Bet tėveliai nuogąstavo, kad darželyje nėra aktų salės, ir svarstė apie papildomos patalpos, galbūt net kupolo, statymą.

Birštono vienkiemio lopšelis-darželis vaikams duris atvėrė 1990 metų sausio mėnesį.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close