„Saulutė“ atšventė 50-tį (GALERIJA)

Praėjusį penktadienį Prienų kultūros ir laisvalaikio centre buvo paminėtas Prienų lopšelio-darželio „Saulutė“ 50-mečio jubiliejus. Šventėje dalyvavo gausiai susirinkę įstaigos ugdytiniai ir jų tėveliai, seneliai, ilgamečiai ir dabartiniai darbuotojai, didelis būrys pasveikinti atvykusių svečių.

 

Lopšelio-darželio metraštyje glūdi ilgametė istorija. Kviesdamas su ja susipažinti į šventę atvykusius svečius, „Saulutės“ kolektyvas kiekvienam dovanojo laikraštuką, į kurį sudėta viskas, kuo gyveno, gyvena ir džiaugiasi ugdymo įstaiga: įsimintinos datos, nuo laiko pablukusios ir dabartinės nuotraukos, šventinės akimirkos, auksinės vaikų mintys ir pokštai. Vaikų pasvarstymai ir pastebėjimai – nuoširdūs, pavergiantys, pralinksminantys – skambėjo ir filmuotoje medžiagoje ekrane.

Susirinkusiems meninę programą dovanojo visos lopšelio-darželio „Saulutė“ grupės – nuo pačių mažiausiųjų „Peliukų“ ir „Boružiukų“ iki priešmokyklinės „Kiškučių“ grupės auklėtinių. Su nuotaikingais sveikinimais atvyko lopšelių-darželių „Gintarėlis“, „Pasaka“ dainininkai, šokėjai, buvę darželio ugdytiniai – „Ąžuolo“ progimnazijos pradinukai, „Trapuko“ kolektyvo jaunieji šokėjai, vadovaujami vadovų: Linutės Vitkauskienės, Ginos Kareivaitės, Linos Suchorukovienės, Dariaus Žilinsko. Su vaikučiais scenoje ryžosi padainuoti ir šaunusis vieno iš mažųjų „jubiliatų“ tėvelis. Tai rodo glaudžius šeimos bei ugdymo įstaigos bendruomenės ryšius, bendravimą, palaikymą ir įsitraukimą ne tik į kasdieninę veiką, jų rankų prašančius darbelius, bet ir savo atžalų šventes.

Šventės dalyvius pasveikino „Saulutės“ direktorė Vilana Petrušienė. Ji padėkojo visiems, susirinkusiems į lopšelio-darželio nerūpestingos vaikystės, pasakų ir išdaigų pasaulį, ten, kur viskas nuoširdu ir vaikiškai ir tikra – į penkiasdešimtmetį. „Penkiasdešimt darželiui – tai penkiasdešimt rugsėjų su būriu nedrąsių mažylių ir dar neramesnių tėvelių. Keliaudami darželio istorijos taku, nuolat ieškojome rakto į atradimų ir pažinimo, asmenybės formavimo ir augimo pasaulį. Kiekvienas, prisidėjęs prie darželio kūrimo ir puoselėjimo, yra svarbus, brangus ir reikalingas. Yra sakoma, kad geriausiai saugoti laiką moka smėlio laikrodžiai – nei vienos kruopelytės pro šalį. Bet labai svarbu, kad tas laikas tekėtų prasmingai. Tad 50 metų įrodė, kad įstaigos kaip ir gyvenimo laikas matuojamas ne metais, o nuveiktais darbais. Įstaigos darbuotojai padarė jų daug ir labai gerų“, – kalbėjo direktorė, už išdalintą meilę, šilumą tardama didelį AČIŪ visai buvusiai ir esamai darželio bendruomenei ir linkėdama, kad laikas, praleistas kartu, kuriant ir ugdant visų mūsų ateitį – vaikus, skaičiuotų tik laimingas akimirkas, kad visada būtų kelyje, vedančiame į didžiausią sėkmę, laimę, meilę. Linkėjo visada būtų smalsiems kaip vaikai, spinduliuojantiems palaimą ir kupiniems troškimų. „Mūsų  darželio durys visada atviros buvusiems ir esamiems ugdytiniams“, – teigė V. Petrušienė, prie visų linkėjimų pasiųsdama ir sveikatos, kūrybingumo, gerumo palinkėjimus.

Į lopšelio-darželio „Saulutė“ jubiliejaus šventę su šventiniais sveikinimais ir dovanomis atvyko LR Seimo nariai Andrius Palionis ir Vytautas Kamblevičius.

Padėkojęs mažiesiems už nuoširdų ir linksmą pasirodymą bei pasveikinęs lopšelį-darželį su brandžiu jubiliejumi, A. Palionis įteikė kolektyvui gėlių ir milžinišką gimtadienio tortą mažiesiems. Ilgą laiką įvairias darželio iniciatyvas remiantys Seimo narys V. Kamblevičius ir Tarybos narė Loreta Jakinevičienė padėkojo įstaigos auklėtiniams, papuošusiems šventę savo piešiniais, ir įteikė padėkas direktorei, grupių auklėtojoms, o jų auklėtinius pradžiugino saldžiomis dovanėlėmis.

Sveikinimo žodžius šventės kaltininkams tarė Prienų rajono savivaldybės mero patarėjas Raimundas Markūnas. Jis įteikė Prienų rajono savivaldybės mero padėkas įstaigos vadovei V. Petrušienei, pedagogėms Žydrūnei Kondratienei ir Aušrai Kreivėnienei.

Su sveikinimais ir dovanomis atvyko ir rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjas Rimvydas Zailskas, įstaigos kuratorė vyr. specialistė Daiva Keblienė. Jie palinkėjo visai „Saulutės“ bendruomenei eiti toliau brandos keliu, nepamirštant kūrybiškumo, nestokojant naujų idėjų ir svajonių. Kad tėveliai šį darželį rinktųsi todėl, jog jų vaikams jame gera, jauku, suteikiamos galimybės skleisti savo kūrybines galias. Už aktyvią pedagoginę veiklą, gerosios darbo patirties sklaidą rajone ir veiksmingą bendradarbiavimą su ugdytinių šeimomis Švietimo skyriaus padėkos įteiktos Jurgitai Aksomaitytei, Ritai Drazdauskienei, Danutei Ivanauskienei, Jolantai Juodsnukienei, Danguolei Mikalauskienei.

Savo ruožtu padėkas už ilgametį prasmingą ir gerą darbą darželyje kolektyvo nariams, taip pat ugdytinių tėveliams, seneliams ir tiems, kurie kuruoja, globoja bei visokeriopai remia lopšelio-darželio „Saulutė“ veiklą, įstaigos vadovė įteikė padėkas. Nuoširdžiausius padėkos žodžius ji tarė darželio 50-čio minėjimo organizatoriams – meno vadovams Sauliui Kondratui ir Sonatai Žibienei. „Tai – jų kūdikis“, – pabrėžė direktorė.

Šventei einant į pabaigą, nusidriekė ilga sveikintojų eilė. Kartu pasidžiaugti ir pasveikinti kolektyvą atvyko Prienų seniūnijos, „Swedbank“ Prienų skyriaus, Kultūros ir laisvalaikio centro, Pedagoginės psichologinės tarnybos, „Sodros“, kitų miesto įstaigų ir organizacijų vadovai, vaikų tėveliai, buvę ugdytiniai.

 

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close