Birštonas laukia neeilinių svečių: atvyksta Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, diriguojamas meno vadovo ir vyr. dirigento Gintaro Rinkevičiaus, kartu su mecosopranu Ieva Prudnikovaite ir baritonu Romanu Kudriašovu atvyksta į Birštoną. Rugsėjo 24 d. 19 val. Birštono kultūros centre žymūs muzikai klausytojams pristatys klasikos šedevrais tapusių W. A. Mozarto, G. Bizet, G. Rossini ir kitų garsių kompozitorių operų arijų programą.

„Su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru bei maestro G. Rinkevičiumi mus sieja labai šilti santykiai. Būtent su šiuo kolektyvu Lietuvoje koncertuota daugiausiai. Dainuoti diriguojant maestro visada yra išskirtinis malonumas. Dievinu kokybę, tikslumą ir bendrą muzikos pojūtį“, – kalbėjo I. Prudnikovaitė.

Ypatingu talentu ir charizma apdovanota dainininkė – vienas ryškiausių mecosopranų Lietuvoje. Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigusi solistė 2006 m. tapo Tarptautinio dainininkų konkurso Kelne (Vokietija) laureate. 2008–2014 m. I. Prudnikovaitė buvo Eseno (Vokietija) Aalto operos teatro solistė. Vienas ryškiausių dainininkės vaidmenų – Karmen G. Bizet operoje „Karmen“, kurį solistė sukūrė Vokietijos Aalto ir Braunšveigo operos teatruose, Latvijos nacionalinėje operoje bei Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Už pastarąjį vaidmenį 2009 m. I. Prudnikovaitė buvo apdovanota „Operos švyturiu“ kaip Metų operos solistė. Dainininkė nuolat bendradarbiauja su „Vilnius City Opera“, 2019 m. sukūrė vaidmenis Sent Galeno (Šveicarija) operos teatre. Be operos, dainininkei labai artimas tango žanras. I. Prudnikovaitė kartu su ansambliu „4Tango“ 2002 m. tapo Astoro Piazzollos tarptautinio konkurso Italijoje finalininke.

Koncerte su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru I. Prudnikovaitė pasirodys kartu su jaunosios kartos baritonu R. Kudriašovu. Galimybė išvysti R. Kudriašovą Lietuvoje – nedažnas įvykis, mat didžiąją laiko dalį operos solistas gyvena ir koncertuoja užsienyje. Po studijų Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje R. Kudriašovas dainavimo meno mokėsi Hamburgo aukštojoje muzikos ir teatro mokykloje, Velso tarptautinėje balso akademijoje ir Londono nacionalinės operos studijoje, buvo daugybės tarptautinių meistriškumo kursų užsienyje dalyviu. Solistas koncertavo Glindeburno festivalyje (Didžioji Britanija), Velso nacionalinėje operoje, Liverpulio filharmonijoje, Abu Dabio festivalyje, kuria vaidmenis „Vilnius City Opera“ kolektyve.

Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertas „LVSO pristato: gražiausios operų arijos Birštone“ įvyks rugsėjo 24 d. 19 val. Birštono kultūros centre. Bilietų galite įsigyti „Tiketos“ ir „Teatrai.lt“ kasose.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close