Ar verta „parduoti“ vasarą dirbant užsienyje?

Rytinės maudynės ežere, saulės palydėjimas ir sutikimas kopose, išvykos baidarėmis, o gal – nerūpestingos atostogos kaime: kaip atrodo tavo idealios vasaros scenarijus? Nemažai jaunuolių bei studentų, atsispyrę pagundai visą šiltąjį sezoną praleisti pramogaudami, nusprendžia šį išnaudoti maksimaliai ir laisvą laiką nuo mokslų ar kitos veiklos skirti darbui. Darbas užsienyje vasarai – pageidavimas,  kurį įdarbinimo agentūrų atstovai išgirsta iš potencialių savo darbuotojų, ypač – jauno amžiaus – tarpo. Beje, tinkamai susidėliojus dienotvarkę, darbas užsienyje gali tapti ir turininga laisvalaikio leidimo galimybe.

Kodėl verta vasarą praleisti darbingai?

3 žemiau pateiktos priežastys išsklaidys abejones tų, kurie dar dvejoja dėl savo vasaros planų. Praleisti šią darbingai – apsimoka!

Užsidirbsite

Sezoniniai vasaros darbai dažnai yra „degantys“, tad, nors ir aukštos kvalifikacijos ar patirties dažniausiai nepageidaujama, darbuotojams siūlomas iš tiesų patrauklus atlyginimas.

Pakeliausite

Vasaros darbas užsienyje vietoje alternatyvios darbo vietos Lietuvoje neretai  pasirenkamas dar ir dėl to, jog tai – puiki proga pakeliauti po įvairius pasaulio kampelius, pasigrožėti gamta, architektūra, iš arčiau susipažinti su nauja kultūra bei žmonėmis. Ši galimybė itin vilioja žingeidų jaunimą, suinteresuotą iš gyvenimo imti visas pasitaikančias galimybes.

Atsisveikinsite su rutina

Nėra taisyklės ar, juo labiau, darbo skelbime nurodyto pageidavimo, jog sezoninis darbas vasarai yra skirtas tik jauniems žmonėms. Tokio pobūdžio darbo pasiūlymu gali pasinaudoti kiekvienas, neturintis pastovaus darbo ar norintis išbandyti save naujoje srityje. Kai kam tai tampa savotišku gyvenimu būdu, padedančiu nesusidurti su rutina: juk kiekvieną vasarą galima darbintis vis kitoje veiklos srityje.

Kokie vasaros sezono darbai dažniausiai siūlomi užsienyje?

Vasara – aktyvus metas daugelyje sričių, tad laikino darbo pasiūlymų šiltajam sezonui netrūksta įvairiose Vakarų Europos bei Skandinavijos valstybėse. Galėsite išsirinkti variantą, idealiausiai derantį su jūsų pageidavimais bei gebėjimais.

Asmenys, „pasikaustę“ geromis anglų (dažniausiai, darbinantis užsienyje, galima apsieiti ir be vietinės kalbos mokėjimo) kalbos žiniomis bei mėgstantys bendrauti, gali kandidatuoti į laisvas darbo vietas aptarnavimo srityje. Juk vasara – metas, kai turistai užplūsta įvairius pasaulio kampelius ir, pavyzdžiui, padavėjams ar viešbučio darbuotojams darbo tikrai netrūksta.

Vasaros laikotarpiu darbuotojų įvairių darbų atlikimui, pavyzdžiui, miško gėrybių rinkimui, pomidorų skynimui, bulvių rinkimui ir panašiai, reikia ir žemės ūkio srityje.

Dar viena paklausi sritis tiek pasiūlos, tiek paklausos atžvilgiu – gamyba, kurioje apstu įvairių funkcijų, reikalaujančių skirtingos kompetencijos, fizinės jėgos ir panašiai. Tad tai – variantas, kurio gali pasinaudoti ir didesnis draugų būrys ar pora.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close