Olimpinė vicečempionė eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė apdovanota Krašto apsaugos sistemos medaliu

2021-08-25. Lietuvos kariu olimpiečių pagerbimas KAM. foto Alfredas Pliadis

Rugpjūčio 25 d. Krašto apsaugos ministerijoje buvo apdovanoti Tokijo olimpinėse žaidynėse Lietuvos garbę gynę kariai. Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas olimpinei vicečempionei eilinei Laurai Asadauskaitei-Zadneprovskienei įteikė Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“. Buvo padėkota ir kitiems Lietuvos kariuomenės olimpiečiams.

„Visi Lietuvoje buvome sunerimę, bet galiausiai vienas olimpinis medalis iš Tokijo buvo parvežtas. Didžiuojamės, nes sidabrą iškovojo mūsų karė savanorė. Manau, kad didelis laimėjimas yra vien dalyvavimas olimpiadoje, todėl noriu pasveikinti visus iš Tokijo grįžusius karius. Jūs pasaulyje garsinate ne tik Lietuvos, bet ir Lietuvos kariuomenės vardą. Ačiū jums už tai“, – sportininkams sakė ministras A. Anušauskas.

Vienintelį Lietuvos medalį šių metų olimpinėse žaidynėse iškovojusi penkiakovininkė eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra patyrusi karė savanorė. Tokijo žaidynių sidabro laimėtoja, Londono žaidynių čempionė, dukart pasaulio ir daugkartinė Europos čempionė savanorės priesaiką tarnauti kariuomenėje davė dar 2003 metais.

Eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė yra Krašto apsaugos savanorių pajėgų 8-osios rinktinės savanorė. 37-erių sportininkė ne kartą yra atstovavusi Lietuvai ir pasaulio kariškių žaidynėse.

„Man didelė garbė šiandien būti čia ir atsiimti Krašto apsaugos sistemos medalį, tai yra didelis įvertinimas. Esu karė savanorė jau 18 metų, visada tuo didžiuojuosi ir džiaugiuosi, jei savo pavyzdžiu galiu įkvėpti kitus“, – sakė eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Krašto apsaugos sistemos medalis „Už nuopelnus“ yra aukščiausio lygmens krašto apsaugos sistemos apdovanojimas, skiriamas už ypatingus nuopelnus.

Krašto apsaugos ministerijoje trečiadienį lankėsi bei ministro padėką gavo ir kiti žaidynėse dalyvavę kariai savanoriai: eil. Gintarė Venčkauskaitė (šiuolaikinė penkiakovė, 7-oji vieta), j. eil. Liveta Jasiūnaitė (ieties metimas, 7-oji vieta), j. eil. Mantas Knystautas (graikų-romėnų imtynės, 10-oji vieta) ir eil. Justinas Kinderis (šiuolaikinė penkiakovė, 18-oji vieta).

Sportininkus atminimo dovanomis apdovanojo ir Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų vadas brigados generolas Raimundas Vaikšnoras.

Apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo Krašto apsaugos ministerijos ir Lietuvos kariuomenės vadovybės atstovai, Sausumos pajėgų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų vadai, Švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas, Lietuvos tautinio Olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, o taip pat – lengvosios atletikos, šiuolaikinės penkiakovės ir imtynių federacijų atstovai bei treneriai.

KAM/A.Pliadžio nuotraukos

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close