Muitinės tarpininkai atlieka itin svarbų vaidmenį, nes tik jie gali tinkamai atstovauti asmenį, kuriam reikalingos muitinės paslaugos

Nors kartais tarpininko pavadinimas gali asocijuotis su iš pažiūros nereikalingomis paslaugomis, bet taip atrodo tik kol pakankamai nesidomime. Muitinės tarpininkai atlieka itin svarbų vaidmenį, nes tik jie gali tinkamai atstovauti asmenį, kuriam reikalingos muitinės paslaugos. Neturint šių specifinių žinių, su tuo nesusidūręs žmogus turėtų labai ilgai studijuoti specialią literatūrą, kad pavyktų perprasti sunkiu muitinėje vykstančius procesus.

Tarptautinis verslas ir tarptautinė prekyba yra labai dinamiška. Kiekviena šalis taiko savo importo ir eksporto politiką, dar yra valstybes vienijančios organizacijos, kurios kartais palengvina prekybos procesus, o kartais tik reikalauja papildomų pastangų ir įgūdžių. Visų prekių judėjimas tarp šalių yra kontroliuojamas ir fiksuojamas muitinėse. Tokiu būdu koreguojamas konkurencinis atskirų rinkų pranašumas, renkama statistika, daromos išvados.

Muitinės atsakingos už informacijos apie keliaujančias prekes rinkimą, prekių saugojimą, deklaravimą kitoms muitinės procedūroms. Tai procesai, reikalaujantys nuodugnių procesų išmanymų ir praktinių žinių, nes ne visuomet procesai vyksta taip, kaip rašoma vadovėliuose.

Muitinės tarpininkai palengvina darbą importuotojams, eksportuotojams, terminalų valdytojams, sandėlininkams, ekspeditoriams. Kiekvienas darydamas savo darbą, jį atlieka greičiau ir rečiau įsivelia klaidos, o klaidos niekam nepatinka.

Muitinės tarpininkai reikalingi ir dėl to, kad muitinės procesai yra dažnai keičiami. Kartais sankcijos konkrečiai valstybei ar rinkai, pasikeitus aplinkybėms, įvedamos visiškai netikėtai ir tai galėtų sustabdyti darbą, nes anksčiau taikyta metodika jau neveiktų. Todėl muitinės tarpininkai gilinasi į muitinės bei susijusių organizacijų veiklą, žino, kur kreiptis, pasikeitus aplinkybėms.

Muitinės tarpininkai atstovauja ūkio subjektus tarptautinėje rinkoje ir padeda valdyti riziką. Atsirandantys nauji reikalavimai bei nusistovėjusios tvarkos pakitimai padarė šią specialybę itin reikalingą ir gerbiamą šiuolaikinėje dinamiškoje aplinkoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close