Begrūdis šunų maistas – maisto rūšis apie kurią verta pakalbėti

Ar jūsų šuniui tinka maistas be grūdų? Nors alergija šunims yra rimta problema, tik apie 10% šunų alergijų gali būti priskirta dietai. Dauguma su mityba susijusių alergijų yra susijusios su jautiena, vištiena, ėriena, kiaušiniais ir pienu, o ne grūdais, tokiais kaip kviečiai ar kukurūzai. Dieta be grūdų sumažina jūsų šuns valgomų angliavandenių skaičių, tačiau atminkite, kad daugelis receptų be grūdų kviečius ar kukurūzus tiesiog pakeičia kitų rūšių angliavandeniais (ryžiais ar žirniais). Vienas iš argumentų dėl receptų be grūdų yra tas, kad jie paprastai yra aukščiausios klasės: daugelį jų gamina gerai vertinamos įmonės, naudojančios aukštos kokybės gyvūninius baltymus. Šunų maistas be grūdų ir be glitimo yra daug daugiau nei mada. Kokybiškas begrūdis maistas yra puikus pasirinkimas šunims, kuriems reikia keisti savo mitybą, jaunikliams ar augantiems šunims.

Jeigu maistas be grūdų ar tai reiškia, kad jis bus geresnis?

Ne visi grūdai yra vienodi, todėl labai svarbu skaityti kas būna užrašyta gamintojo puslapyje arba ant pakuotės. Pavyzdžiui, rudieji ryžiai yra geresni už pigesnius grūdus, tokius kaip kviečiai, kurie dažnai naudojami kaip sauso šunų ėdalo užpildas. Taigi ne viskas, kas yra maistas be grūdų yra geri, o visi maisto produktai, kuriuose yra „grūdų“, yra blogi, mat grūdų variantai ir kitų ingredientų kokybė vaidina labai svarbų vaidmenį. Nors kai kurie grūdai šunims yra geresni nei kiti, mes manome, kad vietoj grūdų galima naudoti maistingesnių daržovių ingredientus, tokius kaip bulvės, brokoliai ir morkos. Daržovės, tokios kaip brokoliai, morkos ir moliūgai, yra puikūs prebiotikai, maistinių skaidulų rūšys, kurios maitina draugiškas šuns žarnyno bakterijas, o tai veda prie sveikesnės virškinimo sistemos, kas turės įtakos jūsų šunio laimei. Šunys yra unikalūs, todėl svarbu laikytis subalansuotos mitybos, suteikiančios jūsų šuniui reikalingų maistinių medžiagų, baltymų ir mineralų. Taip pat verta prisiminti, kad vien todėl, kad tai šunų maistas be grūdų, jis nebūtinai yra geresnis. Kokybiški ingredientai sudaro kokybišką šunų maistą. Geriausias patarimas, kurį galima duoti šeimininkams, būkite lygiai tiek pat atsargūs ir nuodugnūs pirkdami maistą savo šuniui, kaip ir pirkdami sau. Būtinai atidžiai perskaitykite etiketę pakuotės gale ir įsitikinkite, kad pirmieji 2–3 ingredientai yra aukštos kokybės. Apibendrinant galima teigti, kad niekas kitas geriau už jus nežino ko reikia jūsų šuniui bei kas jam yra tinkamiausia, todėl skaitykite ir domėkitės tuo ką perkate bei tuo kaip jūsų šuo jaučiasi pavalgęs vieno ar kito jūsų nupirkto produkto, mat tik taip sužinosite kas yra geriausia jūsų augintiniui.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close