Kaip įsirengti terasą, kad ji būtų ne tik graži, bet ir patvari

Terasa – atvira paaukštinta (kai kada dengta) aikštelė prie pastato. Terasoje galima leisti laisvą laiką, pietauti ar rengti vakarėlius. Dažnai terasa tampa vasaros namais, nes joje būti gera ir smagu. Vieta yra dar vienas išskirtinis terasos bruožas. Dažniausiai terasa yra įrengiama ant žemės ir ji gali būti arba prijungta prie namo arba įrengta kiek atokiau nuo jo. Kai kuriais atvejais terasa taip pat gali būti įrengta ant stogo. Taip pat terasai būdingas požymis yra tai, kad ji visuomet bus „pakelta nuo žemės“, tai yra, ji visuomet turės tvirtą pagrindą ant kurio bus montuojamos terasos dailylentės. 

Kaip pasirinkti vietą terasai

Terasos vieta turi būti pasirinkta namo projektavimo etape. Patyrę architektai į namų struktūrą žiūri kitaip nei klientai, kurie namus stato pirmą kartą. Jie žino, kad terasa dažniausiai naudojama savaitgaliais ir vakarais šašlykams gaminti, šnekučiuotis ir gerti gėrimus su draugais. Taip pat vakarėliui tinka mėgautis paskutiniais saulės spinduliais su šeima.

Romantiškas naujokas neabejotinai ieškos sklypo, kuriame būtų galima įrengti vitrinas ir į vakarus nukreiptą terasą. Akivaizdu, kad tokie sklypai yra brangesni. Kartais terasa rytinėje pusėje yra patrauklesnė, jei sodyba yra žemumoje su miškinga kalva į rytus, toks sklypas gali būti tikras laimėjimas. Rytinėje pusėje galite mėgautis ilgai besileidžiančios saulės atspindžiu.Tada pasukite kėdę į kitą pusę ir pasigrožėkite raudonais debesimis į vakarus. Tad geriausia vieta terasai yra ten, iš kur atsiveria gražiausi vaizdai. Tiesa, terasa pietinėje namo pusėje bus šiltesnė, pailgėja terasos naudojimo laikas. Parenkant vietą terasai dar verta prisiminti vyraujančią vėjo kryptį.

Kokias medžiagas pasirinkti terasos statyboms

Svarbiausias terasos elementas yra terasinės lentos. Jos ne tik pūva, bet svarbu, kad būtų lengvai prižiūrimos. Tinkamiausios terasoms yra WPC – medžio plastiko kompozito lentos (Wood Plastic Composite). Tai lentų gamybos technologija, kai medienos drožlės yra sumaišomos su plastiku ir supresuojamos. Terasų įrengimui yra siūloma daug tipų WPC lentų, kurios skiriasi  kokybe ir kaina.

Terasa paprastai yra atvira, joje yra lietaus, sniego, saulės, vėjo, karščio ir šalčio. Mažai medžiagų gali atlaikyti tokias sąlygas. Visos terasos dalys turi būti atsparios ilgalaikiam atmosferos poveikiui.  Daugelis žmonių rekomenduoja naudoti impregnuotas medines lentas terasoms. Jei terasa atvira, net impregnuotos medinės lentos greitai supūva. Ypač jei jie nebus pritaikyti lauko sąlygoms, jos greitai pradės rūdyti. Todėl įrengiant terasą būtina naudoti tvirtinimo detales, kurios atsparios išorės poveikiui. Savisriegis į metalą yra tinkamas pasirinkimas. Savisriegiai, tai tvirtinimo elementų rūšis, dažniausiai skirta metalo ar medžio tvirtinimui. Tačiau tobulėjant technologijoms atsiranda ir savisriegiai gipso kartonui tvirtinti, savisriegiai su grąžteliu, kurie itin palengvina įsukimą į metalą, medį ar savisriegis betonui. Jei abejojate, kuris savisriegis geriausiai tiks jūsų projektui – susisiekite su mūsų konsultantais ir mes padėsime išsirinkti reikiamą prekę. Savisriegiai į metalą su grąžteliu yra pasirenkami tada, kai norima paprastai sujungti metalines detales. Įprastai jie pasirenkami metalo profiliams sujungti. Jie pagreitina montavimą ir kokybiškai sujungia metalines detales. Savisriegiai medis-metalas yra pasirenkami kai norima sujungti dviejų skirtingų medžiagų – medžio ir metalo – detales. Jie turi grąžtelį, kuris palengvina įsukimą per medį, ir metalui skirtą smulkų sriegį. 

Jei norisi įsirengti duris terasoje, jums reikalingi lankstai. Lankstai arba vyriai yra skirti įvairaus tipo durų įrengimui. Lankstai gali būti įvairių spalvų – juodi, sidabriniai, auksiniai. Juos galima derinti prie naudojamos medienos arba galima rinktis universalų variantą, pavyzdžiui, sidabrinius lankstus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close