Pociūnuose varžėsi baltasparniai

Sekmadienio vakarą Pociūnuose Lietuvos 15 metrų klasės varžybų dalyviai sveikino naujuosius čempionus. Aukso medalį antri metai iš eilės iškovojo klaipėdietis Gintas Zubė, sidabro medalis įteiktas Viktorui Kukčikaičiui, bronzos – Vladui Motūzai. Abu gynė Kauno apskrities aviacijos sporto klubo garbę. Tarp prieniškių geriausiai sekėsi Vytautui Sabeckiui ir Vytautui Mačiuliui, užėmusiems atitinkamai ketvirtąją ir penktąją vietas. Stasys Skalskis liko dvyliktas, Vytautas Paulauskas – tryliktas, Edita Sklaskienė – šešiolikta. Ji čempionate buvo vienintelė dailiosios lyties atstovė, kovojo lygiai su vyrais ir net dvylika paliko turnyrinės lentelės apačioje.

Varžybos vyko gegužės 18-26 dienomis ir per šį laikotarpį atliktos penkios skrydžio užduotys. Orai buvo permainingi, pasižymėjo dažnomis vietinėmis audrelėmis, kurios pilotus vertė gerokai nukrypti nuo maršruto ar leistis į laukus. Štai trečiąją skridimo dieną savais sparnais negrįžo nė vienas varžybų dalyvis, o ketvirtąją dauguma finišavo pliaupiant lietui. Taigi emocijų netrūko, bet tuo sklandymo sportas ir žavus. Atskirų pratimų čempionais du kartus tapo G. Zubė, po kartą – V. Kukčikaitis, V. Sabeckis ir šilutiškis Kęstutis Jurkštas. Ilgiausias maršrutas siekė tik 270 km.

Bet kokios varžybos yra šventė, bet ją šiemet aptemdė vieno iš geriausių šalies sklandytojų Dariaus Liaugaudo avarija. Ją patyrė jau pirmąją skridimo dieną. Finišo metu Dariaus pilotuojamas sklandytuvas nosimi rėžėsi į žemę ir sudužo, o pilotas atsidūrė ligoninėje. Avarijos priežastys aiškinamos. Viena iš versijų – skraidymų vadovui priminus, kad išleistų šasi, pilotas tai ir mėgino padaryti…

Atsigavęs Darius labai nusiminė, kad šią vasarą jau neteks skraidyti, o padavus kompiuterį pirmiausia atsivertė varžybų internetinę svetainę.

Ak, tas nenumaldomas noras skristi!

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close