Kaip išsirinkti stacionarų kompiuterį?

Nors pastaruoju metu vis didesnio susidomėjimo sulaukia nešiojami kompiuteriai, tačiau stacionarūs įrenginiai taip pat nėra nustumiami užmarštin. Stacionarūs kompiuteriai gana dažnai pasirenkami žaidimams ar darbui su grafiniais elementais, tad tuomet, jei svarstote apie galimybę įsigyti tokį įrenginį, galite apsilankyti internetinėje svetainėje https://pigu.lt/lt/stacionarus-kompiuteriai, kurioje rasite iš tiesų nemažą stacionarių kompiuterių pasirinkimą. Jei pasinaudosite žemiau pateiktais patarimais, išsirinkti tinkamą įrenginį galėsite gerokai paprasčiau, taigi, ką palanku įvertinti ieškant palankiausių pasirinkimo galimybių?

Operatyvioji atmintis

Kompiuterio operatyvioji atmintis visada turi priklausyti nuo to, kokiems tikslams bus naudojamas kompiuteris. Pavyzdžiui, jei įrenginį naudosite namų reikmėms (naršymui internete ir pan.), gali pakakti tokio kompiuterio, kurio operatyvioji atmintis yra 2-4 GB. Jei jums reikia galingo biuro kompiuterio, puikiu pasirinkimu gali būti įrenginiai, kurių operatyvioji atmintis yra 4-8 GB, o žaidimų kompiuterio operatyvioji atmintis turėtų siekti 8-16 GB.

Vaizdo plokštė

Vaizdo plokštė – tai svarbus kompiuterio komponentas, kuris apdoroja vaizdą, ir vėliau jį atvaizduoja monitoriuje. Aukštesnės klasės ir kartos procesoriai turi gerokai našesnes integruotas vaizdo plokštes, kurios gali būti pritaikomos ir ypatingai aukštos rezoliucijos monitoriams. Pigu.lt parduotuvėje turėsite galimybę įsigyti ne tik procesorių, bet taip pat ir jam tinkantį monitorių, todėl jums nereikės blaškytis ir ieškoti, kur būtų galima nusipirkti visas svarbiausias kompiuterio dalis.

Kaina

Nors renkantis naują kompiuterį visada norisi būti tikriems, kad jis atitiks visus svarbiausius poreikius, ir galės tarnauti metų metus, tačiau finansinės galimybės dažniausiai yra gana ribotos. Jei esate numatę, kiek pinigų galite skirti kompiuterio įsigijimui, internetinėje parduotuvėje turėsite galimybę pasirinkti prekių atranką pagal tam tikrą kainų intervalą arba produkcijos rikiavimą pagal nustatytas kainas. Būtent tai padės jums gerokai greičiau išsirinkti tam tikras dominančias prekes, ir tuomet beliks tik įvertinti pagrindines jų savybes.

Gamintojas

Kompiuterių gamintojų pasirinkimas šiandien yra kaip niekad platus, todėl vartotojai turi galimybę rinktis ir tokius prekinius ženklus, kurių privalumais jau yra tekę įsitikinti anksčiau, ir tokius, apie kuriuos dar neteko nieko girdėti. Džiugina tai, kad šiandien internetinėje erdvėje galime rasti tikrai nemažai naudingos informacijos: jei ieškosite vartotojų atsiliepimų ar rekomendacijų, tikėtina, kad apsispręsti dėl tinkamiausio gamintojo galėsite gerokai paprasčiau

Procesorius – svarbiausia kompiuterio dalis

Procesorius tikrai ne be priežasties yra vadinamas kompiuterio smegenimis. Šis komponentas yra atsakingas už visų sistemos duomenų apdorojimą, todėl renkantis stacionarų kompiuterį ypatingai svarbu atsižvelgti į procesoriaus savybes. Naudinga atsižvelgti į tai, kokia yra procesoriaus karta – kuo ji bus aukštesnė, tuo greitesnis ir efektyvesnis bus įrenginys..

Galimybė pasitarti su specialistais

Nesvarbu, kur vykdysite kompiuterio paieškas – fizinėse prekybos vietose ar internetu, bet kuriuo atveju turėsite galimybę pasitarti su specialistais, kurių patarimai padės jums gerokai paprasčiau išsirinkti tinkamus įrenginius. Įsigytas naujas kompiuteris dažniausiai yra naudojamas bent kelerius metus, todėl renkantis patį tinkamiausią tikrai nereikėtų skubėti apsispręsti: tikėtina, kad specialistų įžvalgos leis jums gerokai paprasčiau priimti tam tikrus sprendimus, taigi, visada yra naudinga kreiptis dėl profesionalios konsultacijos.

Įvairūs kompiuterio priedai

Pigu.lt parduotuvėje kompiuterinės technikos pasirinkimas yra ypatingai platus, todėl apsilankę šioje prekybos vietoje tikrai galėsite išsirinkti tokias prekes, kurios atitiktų jūsų asmeninius lūkesčius. Čia parduodami stacionarūs monitoriai, maršrutizatoriai, spausdintuvai ir kiti kompiuterio priedai, kurių pasirinkimas visuomet yra labai gausus, o kainos – palankios. Taigi, nieko nelaukdami apsilankykite šioje internetinėje parduotuvėje, ir labai greitai galėsite išsirinkti jus dominančias prekes.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close