Kaip prižiūrėti savo automobilį vasarą?

Kiekvienas vairuotojas svajoja apie problemų nekeliantį automobilį, tačiau ne paslaptis, jog jo būklė neretai priklauso ir nuo to, kaip jį prižiūrime. Nors tam tikri priežiūros darbai reikalingi ištisus metus, jų specifiškumas, priklausomai nuo sezono, šiek tiek skiriasi. Vasarą dažniausiai nestokojame ilgesnių kelionių, o taip pat susiduriame su dulkėmis ir itin aukšta temperatūra – visa tai neabejotinai turi įtakos ir transporto priemonėms. Kokios pagrindinės užduotys laukia šį sezoną?

Pasikeiskite valytuvus

Priekinio stiklo valytuvai žiemos sezonu turi nuolat dirbti, tačiau žema temperatūra ir nuolatinis prišalimas turi įtakos greitesniam jų nusidėvėjimui. Tuo tarpu vasara garsėja liūtims, taigi tie patys gaminiai jų metu gali būti nebe tokie funkcionalūs kaip kad galėtume tikėtis. Būtent dėl to rekomenduojama valytuvus pasikeisti – pats darbas yra itin paprastas, o ir šiems gaminiams nereikalingos didelės investicijos, taigi tikrai nesuklysite, jei pasinaudosite šiuo patarimu.

Reguliariai tikrinkite padangas

Karštas oras ir dažnesnės kelionės turi įtakos automobilių padangų slėgiui – jam per daug nukritus, važiuojant didesniu greičiu padanga gali atšokti nuo ratlankio, o jei slėgis per aukštas, prailgėja stabdymo laikas. Norėdami išvengti tokių scenarijų, reguliariai turėtumėte patikrinti šį rodiklį – ypač tuomet, jei ruošiatės ilgesnei kelionei. Koks jis turėtų būti, pasitikrinkite ant vairuotojo durelių vidinės pusės.

Taip pat reikėtų nepamiršti ir visus metus aktualaus patarimo, jog reikia stebėti padangų protektorių ir sekti nusidėvėjimą. Jei pamatysite įbrėžimus, įskilimus ar kitus nerimą keliančius ir lengvai nebeištaisomus požymius, nelaukite kito sezono ir naujais ratų apavais pasirūpinkite iš karto. Platų jų pasirinkimą rasite čia.

Pasirūpinkite transporto priemonės švara

Savaime suprantama, kad važiuoti tvarkingu automobiliu visuomet yra maloniau, tačiau jei kruopščiai jį prižiūrėsite, taip pat galėsite išvengti ir sparčiai plintančios korozijos. Būtent dėl to plovimo metu rekomenduojama daugiau dėmesio skirti jo dugnui – jei čia bus po žiemos užsilikusių druskų, jos pateks į smulkesnius plyšius ir paspartins rūdijimo procesus. Jei valydami transporto priemonę pamatysite nusidėvėjimo požymių, išbandykite rūdis naikinančias priemones ar modifikatorius.

Valydami saloną, nepamirškite langų ir, žinoma, kilimėlių. Šiam tikslui į pagalbą verta pasitelkti rankinius siurblius, kurie leis pasiekti net ir sunkiau prieinamas vietas. Tuo tarpu išorės plovimui dažnai naudojama aukšto slėgio plovimo įranga, kuri užtikrina rezultatus, nei kiek nenusileidžiančius tiems, kuriuos gautumėte nuvažiavę į plovyklą. Tokius prietaisus galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje arba paspaudę čia: https://pigu.lt/lt/auto-prekes/auksto-slegio-plovyklos/plovimo-iranga.

Įsigykite priekinio stiklo uždangalą

Toks pirkinys naudingas ištisus metus, tačiau jei jo neįsigijote žiemą, vis dar galite tai padaryti vasarą. Jis apsaugos nuo saulės spindulių poveikio, vandens, lietaus, dulkių ir daugybės kitų nemalonių veiksnių, o uždėjimas tikrai nereikalaus didelių pastangų.

Iš anksto pasiruoškite ilgesnėms kelionėms

Nors tam tikrus patikros darbus reguliariai atliekame ištisus metus, ruošiantis ilgesnei išvykai, dar kartą reikėtų patikrinti kelis svarbiausius elementus. Patikrinkite aušinimo skysčio lygį, o jeigu bus reikalingas papildymas – rinkitės tik kokybiškus produktus, kadangi šiltuoju sezonu problemų su variklio vėsinimu kyla kone daugiausiai. Įsitikinkite, jog tinkamai veikia kondicionierius (gali prireikti pakeisti jo filtrą), patikrinkite tepalų lygį ir akumuliatorių. Ilgesnės kelionės metu su Jumis taip pat turėtų būti vaistinėlė, gesintuvas, atsarginė padanga ir visi reikmenys, reikalingi jos keitimui.

Atlikdami šiuos automobilio priežiūros darbus, vasaros sezonu mėgausitės saugiomis ir komforto kupinomis kelionėmis. Užduočių nėra tiek daug, tačiau atlikę jas žinosite, jog dėl sklandaus transporto priemonės veikimo padarėte viską, ką galėjote.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close