Masažo nauda ir kaip atliekamas kokybiškas masažas?

Masažas yra plačiai reklamuojama grožio, poilsio ir sveikatos paslauga. Tačiau net dažni šios procedūros specialistai ne visada gali išgirsti tikrai svarbią informaciją. Jei jums patinka namuose atlikti masažą, planuojate ar jau ruošiatės atlikti masažą salone arba planuojate dovanoti procesą mylimam žmogui. Neužtenka žinoti, kas yra masažas ir nesuvokti, kas jis ne tik naudingas, bet ir netaisyklingai atliktas gali sukelti problemų.

Ar norite masažo? Turiu jums pasiūlymą – prisijunkite prie grupinis.lt, atidarykite grožio kategoriją ir įeikite į masažo bei grožio pasiūlymus. Patikėkite ar ne, tačiau Lietuvoje yra daugybė kokybiškų laisvalaikio ir SPA centrų. Patikėkite, kai kurie SPA centrai ir ajurvedos salonai samdė meistrus iš Indijos, Tailando, Kambodžos ir kitų šalių, o jie padaro stebuklų. Vis dar netikite? Pasirinkite labai vertingą atpalaiduojantį masažą ar SPA pasiūlymą, tada galėsite tuo įsitikinti patys! Pasiūlymus galite rasti čia: https://grupinis.lt/grozis/masazai

  • Jei jaučiate silpnumą, tai yra pirmas ženklas, kad procedūrą reikia atidėti kitam kartui. Tačiau yra ir kitų kontraindikacijų, tokių kaip: aukšta temperatūra, bet koks uždegiminis procesas, venų uždegimas ir kitos kraujotakos ligos, tokios kaip varikozė (jei gydytojas nenurodė kitaip), bet kokie odos pažeidimai (bėrimas, karpos, mėlynės, abscesai),  inkstų ar tulžies pūslės akmenligė, išvaržos ar menstruacijų metu. Ekspertai taip pat nerekomenduoja masažuoti esant vėžiui, nes padidėja sergančių ląstelių išplitimo į organizmą tikimybė.
  • Į masažą rekomenduojama neateiti alkanam, tačiau negalima ką tik baigus valgio – geriausia, kad būtų praėję kelios valandos nuo paskutinio valgymo. Po masažo rekomenduojama atsigulti, geriausia šiek tiek pamiegoti. Išėjus iš masažo salono nepatartina rūkyti, gerti, degintis ar maudytis. 
  • Reikėtų pažymėti, kad vaikams ir vyresniems nei 60 metų žmonėms masažo laikas turėtų būti trumpesnis, o intensyvumas – mažesnis. Po masažo išgerkite puodelį arbatos.
  • Galbūt daugelis žmonių naudoja masapu, raumenų spustelėjimas skamba labai nekaltai, tačiau masažas nežinant, kaip tai padaryti, taip pat gali pakenkti. Norėdami atlikti atpalaiduojantį masažą, apribokite savo glamonę, labai minkštais raumenų paspaudimais. Venkite stuburo – tai kaulas, o ne raumuo, todėl bet koks judesys gali jį pažeisti.
  • Dažna liga yra galvos skausmas. Jei galva nėra stipriai sužeista, delnais ar pirštais sukite ratus nuo antakių iki ausų. Jei esate mieguistas, naudokite delnus nuo nosies iki šonų, tada švelniai pamasažuokite veidą nuo kaktos iki pakaušio. Toks masažas neabejotinai leis pasijusti geriau!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close