Gospelas atkeliavo ir į Prienus

Liepos 6-ąją, Prienų Kristaus Apsireiškimo bažnyčioje vyko antrasis sakralinės muzikos festivalio „Džiaugsmas pasauliui“ koncertas.

Prieš šv. Mišias susirinkusiuosius džiugino puikiai Prienų bei Lietuvos klausytojams jau žinomas Prienų „Žiburio“ gimnazijos jaunimo mišrus choras, vadovaujamas Romos Ruočkienės. Choras klausytojams pasiūlė ne tik ausims įprastas katalikiškas giesmes, bet ir šiuolaikinio krikščioniško šlovinimo muzikos – gospelo variacijas. Dalis choro atliko ir liturginius giedojimus šv. Mišių metu.

Jau po šv. Mišių klausytojus užbūrė šio žanro profesionalai – Vilniaus Šv. Jonų bažnyčios gospelo choras, vadovaujamas Kristinos Žaldokaitės. Nors vadovė pripažino, kad choristai nėra profesionalai, abejingų šiam žanrui neliko.

Šio projekto vadovė, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kultūros projektų ir edukacinių programų vadovė, jaunimo projektų koordinatorė Živilė Rusevičienė, festivalio meno vadovė Aldona Šyvokienė bei festivalio partnerio – Prienų bendruomenės pirmininkė, Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė dėkojo dalyviams už galimybę susipažinti su gospelo muzikos žanru.

Paskutinis festivalio koncertas vyks rugpjūčio 15 d., Pakuonio Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close