Birštono kurhauze pagerbti nusipelnę birštoniečiai

Liepos 6 d. Birštone buvo švenčiame Valstybės diena.

10.00 val. Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už Lietuvą, o 12 val. Birštono kurhauzo galerijoje atidaryta fotoparoda „Gyvenimo metraštis“.

Jau po pietų Birštono vasaros estradoje prasidėjo tradicinis, 21-asis tarptautinis galiūnų turnyras „Nemuno galiūnas“. Nors stiprus lietus stengėsi išvaikyti žiūrovus, turnyras įvyko.

Vos prasidėjus galiūnų turnyrui, birštoniečiai vėl rinkosi į Birštono kurhauzą. Čia vyko nusipelniusių ir savo darbais garsinančių Birštoną žmonių apdovanojimai.

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė bei merės pavaduotojas Vytas Kederys apdovanojimą įteikė Vijoletai Janulienei, VšĮ Birštono pirminės sveikatos priežiūros centro bendrosios praktikos slaugytojai, už nuoširdų, profesionalų ir ilgametį darbą medicinos srityje. Rūtai Vileikienei, Birštono gimnazijos anglų kalbos mokytojai ekspertei, apdovanojimas įteiktas už profesionalumą, puikius darbo rezultatus ir Birštono vardo garsinimą, o Linai, Rimui ir Gabrielei Kamarauskams – už aktyvią visuomeninę veiklą Birštono vienkiemio bendruomenėje, iniciatyvumą ir Birštono vardo garsinimą. Laikraščio „Gyvenimas“ redaktorė Ramutė Šimukauskaitė apdovanojo „Gyvenimo“ skaitytojų išrinktus ir padėkos nusipelniusius birštoniečius. Visus nominantus pasveikino ir LR Seimo nariai Andrius Palionis bei Vytautas Juozapaitis.

Nominantus bei dalyvius sveikino ir vokalinis kvartetas IL SENSO – Ieva Barbora Juozapaitytė, Indrė Anankaitė, Laimonas Bendaravičius, Kasparas Damulis. Karantino metu susibūręs kvartetas visus nudžiugino savo atliekamais kūriniais ir balsais, kurių unikalumą išgyrė ir vienos iš atlikėjų, Ievos, tėtis V. Juozapaitis. Kvartetui akomponavo Nijolė Baranauskaitė-Matukonienė.

Čia pat, kadangi Kneipo sodą plovė lietus, įvyko ir simbolinis Vytauto Karčiausko skulptūrinės kompozicijos „Gyvenimo džiaugsmas“ atidengimas.

Na, o vakare, išsiskirsčius debesims, birštoniečiai ir kurorto svečiai gausiai susirinko prie Vytauto paminklo giedoti „Tautiškos giesmės“. Tradicinį Valstybės šventės himną susirinkusiesiems padėjo giedoti ir savo koncertą dovanojo muzikos ansamblis „Ainiai“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close