Akių makiažas ir jam skirti patarimai

Plaukų, odos ir rainelės spalvą žmogaus organizme lemia dvi melanino formos: eumelaninas (rudas ir juodas pigmentas, stačiakampis granuliuotas) ir feomelaninas (geltonas ir raudonas granuliuotas pigmentas). Norint išryškinti akių spalvų gamą, kai makiažas atliekamas retkarčiais, būtina suprasti spalvų spektrą ir jo įtaką spalvų gamai. 

Žmogaus spalvos tipą lemia kūno pigmentai: akys, oda ir plaukai. Kūno pigmentacija iš esmės sutampa su žmogaus kūno / veido spalva: šiltais tonais arba šaltais tonais. Pagal populiarius natūralius tonus asmenys priklauso sezoninei spalvų teorijai, leidžiančiai nuspręsti, kurie spalvų deriniai tinka moterims ir vyrams: šilti ar šalti, ryškūs ar silpni. Daugiausia yra dviejų rūšių šiltų ir šaltų spalvų, kurios skirstomos į kontrastingas ir nekontrastingas spalvas. Kontrastas apima plaukų, odos ir akių spalvą.

Makiažas naudoja kontrasto efektus, kad padidintų natūralių spalvų gamą, kuri gali sumažinti arba padidinti, atsižvelgiant į tai, kurios spalvos sąveikauja. Akivaizdžiausias kontrastas Pasirinkus vieną spalvą, jei yra danga, galima padidinti dviejų spalvų intensyvumą. Kontrastingos spalvų poros: violetinė-geltona, raudona-žalia, oranžinė- mėlyna. 

Akių makiažas ir patarimai:

Akių makiažui svarbu pasirinkti patogiausią tekstūros atspalvį, kuris leis jaustis gerai visą dieną. Tas atspalvis turi nevarginti Jūsų akių ir atrodyti natūraliai. Paprastai pasirenkama tarp dviejų variantų – skysto kreminio šešėlio ir sausos spalvos. Iš tiesų, dienai labiausiai rekomenduojami šviesesni dažų atspalviai, ypač jei norite madingo blizgesio. Kreminius skystus akių šešėlius naudoti yra labai paprasta, jie gali būti naudojami lengvai ir greitai sukurti makiažą. Ypač gražiai atrodo švelniai smėlio spalvos ir ruda spalva. Patogaus aplikatoriaus dėka skystą šešėlį ir dažymą atlikti labai lengva. Be to, šis pigmentas yra ilgalaikis, nelaša ir labai harmoningai įsilieja į visą makiažą. Mėgstantiems sausus šešėlius reikėtų rinktis matinius arba šiek tiek blizgančius atspalvius. Palyginti su labai pigmentuotais ar labai blizgančiais atspalviais, bus lengviau išmokti su jais pasidaryti gražų makiažą. 

Kuriant akių makiažą, svarbiausia taisyklė yra šešėlių pasiskirstymas, kitaip makiažas atrodys netvarkingas. Spalvos gali būti tolygiai paskirstytos specialiais teptukais ar net pirštais – svarbiausia vengti ryškių dažų dėmių. Šios taisyklės reikėtų nepamiršti tepant skystus kremus ir sausus vokų šešėlius. Paruošę veidą ir pasirinkę priemones, priėjome atsakingiausią žingsnį – dažymą. Jei dieną makiažui pasirenkame skystą atspalvį, turėtume spalva padengti visą voką, paskirstyti priemonę nuo blakstienų ant viso voko ir tada pakelti spalvą ant kaulo lanko. Norint gauti intensyvesnes spalvas, visą procesą galima pakartoti. Jei makiažui planuojate naudoti sausą akių šešėlių atspalvį, pirmiausia visą voką padenkite šviesia spalva, pavyzdžiui, dramblio kaulu. Kitas žingsnis – voko lanką padengti keliais tamsesniais nei odos tonas atspalviais, galiausiai išorinius voko kampus padengti keliais tamsesniais atspalviais.

Puoškitės, dabinkitės ir turėkite gražiausią makiažą, kuris Jus džiugins visą dieną.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close